tisdag 28 maj 2013

28/5 - Kvällens lydnadskurs med apportstrul

Ikväll var det egentligen sista gången på lydnadskursen som jag och Combat har gått på klubben GMBK), men L (våran instruktör) tyckte att vi kunde köra 2 gånger till - så himla schysst =D ...och perfekt i tiden också för den delen =) Nu på lördag ska vi nämligen tävla LKIIAle BHK och nästa onsdag (på Nationaldagen den 6/6) ska vi tävla på GMBK, samt nästa lördag därpå (den 8/5) ska vi då förhoppningsvis ta vårat LPIIVara-Grästorp BHK =)
(
Förutom genomgången idag inför lördagens tävling, får vi alltså ytterligare en genomgång på tisdag innan nästa veckas tävlingar - perfekt =)

Kvällen började med en promenad runt "torsdagsrundan" (jo, fasten det var tisdag igår :p) med Hanna, Rosa, Janis & Lova (varav 2 är 2-beningar & 2 är 4-beningar), sedan på kursen körde vi genom LKII en och en - först de 3 första momenten i rad, och sedan de 4 sista (började och avslutade med platsliggning) för att inte få allt för mkt väntan mellan varandra. Väldigt nöjd med allt förutom apporten och även lite halvnöjd med rutan. Efter att alla hade kört igenom tränade vi fritt på det man själv ville slipa på - jag körde ett gäng skick på rutan både med och utan synlig leksak i den (har inte kört med leksak/target i den på på länge, vilket nog är varför han inte sprang spikrakt ut, utan gjorde en liten böjd och osäker "utspringning", på 1a försöket idag som han faktiskt brukar, så backade tillbaka och körde lite varvat och nu känns den bra igen), nötte även massor med apporten - jag FÖRSTÅR inte varför det ska vara så svårt att PLOCKA UPP DEN?? Det är just upp-plockningen som är det kritiska - springa ut är inga problem, och hålla, gå, springa osv med den är inga konstigheter, men att plocka upp är APTRÅKIGT och görs allra helst inte... Baaahh!! :p Nåja, vi kör på med mycket lek med den och kasta iväg en ny så fort han plockar upp, varvat med kamp eller godis så fort han plockar upp - allt gör jag med mycket fart och inga pauser - kasta, plocka upp, kasta ny, plocka upp, byt mot kamp, kasta ny, plocka upp, godis, kasta ny plocka upp osv (kastar mellan 20 cm och 2 meter när jag kör detta)...  I värsta fall får det bli ett DK på tävlingen på lördag  =)

Någon mer som har problem med apporten?? Hur gör du/ni isf?

**CREA DIEM** //Sarah

Inga kommentarer: