måndag 11 mars 2013

11/3 - Mission tunn dunjacka...

Har tänkt köpa en tunn dunjacka att ha som förstärkning under min tunna skidjacka, som "sportjacka" under vår/höst och som kvällsjacka sena sommarkvällar - har Googlat runt på alla tänkbara olika märken och hittat 4 som det står emellan, varav jag hittills bara provat 1 (Bergans). Valet kommer inte enbart göras på utseendet eftersom funktionen av denna jackan är väldigt viktig - den ska hålla och klara av det jag vill kunna använda den till.

Valen står iaf emellan:

Marmot Wm´s Jena jacket - Bright Grass
I en lätt och komprimerbar dunjacka från Marmot i en klassisk modell är du skyddad mot kylan oavsett om du fjällvandrar, klättrar eller åker skidor.. För att få en så lätt jacka som möjligt har Marmot valt ut en fyllning avfinaste gåsdun för den bästa isoleringen i förhållande till vikten. Jackan har ett mycket robust och slitstarkt ytterskal av vindtätt, vattenskyddat ripstopnylon. I en skärning som möjliggör full rörlighet. Jackan har justering i midjan för optimal passform. Jackan kan även packas ihop komprimerad i sin egen ficka för att ta minimalt med plats i packningen.
Använd den som ytterplagg under höst och vinter eller som mellanlager under en separat skaljacka för ökat skydd mot snö och väta. Jackan är lite tightare i skärningen för att isolera bättre. Kommer i dammodell för bästa passform. 800 fill power.

1005:- (ord 2005:-)Patagonia Hi-Loft Down Sweater - Curacao
En skön och varm dunfylld termojacka från Patagonia. Fylld med gåsdun håller den trots sin lätta vikt värmen bra. Den kan användas som ytterplagg tack vare sitt vattenavvisande yttertyg i återvunnen polyester men den funkar lika bra under en ytterjacka som förstärkningsplagg.Två sidofickor med dragkedja samt enInnerficka. Förvaringspåse för jackan medföljer där jackan tack vare sin dunfyllning kan komprimeras rejält. 800 fill power.

1249:- (Ord 2495:-)


Bergans Cecilie Down Jacket - Bubblegum/forest
Superlätt dunjacka för användning året runt, faktiskt. Framtagen i samarbete med äventyraren Cecilie Skog. Tar obetydlig plats i packningen.
* Varm, extremt lätt dunjacka i vindtätt yttertyg
* Liten packvolym och hög dunkvalitet
* Används separat eller som isolering under ett skalplagg
* Frontfickor, bröstficka och intregrerad kompressionsficka
* Förlängt ryggstycke
* Vikt 390 g (S)
* Material: Yttertyg 100 % polyamid (Nylon), Dun/fjädrar: 95/5 - 750 fillpower

Kommer inte ihåg exakt, mev ca 1600:- (Ord 2595:-)

Färgen återges bättre i bilden ovan

Peak Performance Helium Jacket - Dark laser pink eller Sea blue
No matter how low the temperatures go, our classic Helium jacket will make sure you don't get left out in the cold. We've combined super light, resilient fabric with 700-fill feather down for premium warmth and lightness. Cosy enough for the snow, yet cool enough for the town.
  • *Super lightweight wind resistant and water repellant face fabric
  • *Insulated with 700 fillpower duck down
  • *One zippered chest pocket
  • *Two hand warmer pockets
  • *Elasticated hem and cuffs
  • *Hanger loop at neck

  • 1800:-
Har sänt efter Marmotten och PatagonianAndmotion-butiken från deras webbshop så jag kan prova dem imorgon, ska även leta upp en Peak-butik här i Sthlm så jag kan prova den också - därefter får jag försöka göra ett beslut helt enkelt där jag väger funktion, pris, utseende och passform mot varandra...
Svåra beslut det här gott folk :p


**CREA DIEM** //Sarah

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Vart har du hittat jackorna? Jag har enbart hittat Bergansjackan till ord.pris?