måndag 7 maj 2007

Helgen som var...




Blir massor att skriva om i dagens blogg. Har hur mycket som helst att rapportera om från helgen som gått (min helg innefattar även torsdag och fredag eftersom jag vart i Sthlm på "minisemester")...

TORSDAG – händelserik och minne för livet…:
Eftersom jag jobbat jourpass på mitt extrajobb som är ett korttidsboende för barn & ungdomar med autism onsdag-torsdag (14:00-10:00), var det bara att sätta full fart på morgonen när klockan ringde 06:00. Två av gästerna skulle hämtas 07:10, så det var upp med dem och fixa ordning dem med dusch och frukost innan de åkte, nästa två gäster åkte 08:00. Så när de två första åkt var det upp med de två andra och göra om hela proceduren med dusch och frukost mm. Efter att gästerna åkt var det städningsrutinen som återstod med skurning av badrummen och dammsugning av hela huset. Jag och Sara var effektiva så vi var klara på ca 45 minuter, alltså klockan 08:45 (slutar 10:00 men man går när man är klar) Sara skulle in till stan så hon körde mej till stationen, men först bar det hem till mej för sista packningen inför Sthlm. 10:20 anlände jag på stationen, alldeles perfekt!

10:42 bar tåget av mot den stora staden och "helgens" höjdpunkt BEYONCE-KONSERTEN!! Tog 1 timma innan jag fick datorn uppkopplad på nätet på tåget pga överbelastning av SJs hemsida *grrrr* satt sedan och pilla med lite jobb för både P2B och GHU.
13:45 anlände tåget på Stockholms Central. Burade in väskorna i en väskbox och styrde stegen mot Åhléns. Hitta dock inget klockrent men var ju tvungen att shoppa något så det blev en "twinkle-ögonskugga" från "make up store". Drog mej sedan tillbaka till stationen och hämtade väskorna för att sedan hoppa på grön-tunnelbanelinje mot Slussen. Där var det byte till buss till Ektorp Centrum. Tog väl ca 30 min totalt. Rätt stolt över att jag hittade =) Tunnelbanenätet är helt galet att hitta i ju!
Var framme ca 16:00 och hade 30 min tills Kusin Vitamin skulle komma hem från jobbet, så jag köpte en glass på torget (mycket skumt ställe) och njöt i solen en stund innan jag drog mej och väskorna upp mot "det-fulaste-lägenhetshuset-i-sthlm" och kusin Annikas lägenhet =)
Kramkalas och in med packningen i den lilla lägenheten som skulle delas av Annika, mej, mina väskor och Golden-killen "Kotten" i 3,5 dagar. Ut med doggen en härlig promenad på 1 timma och matstop på ett Kebabställe för "snabbmiddag". Hem igen och snabb makeover för konserten med stort K!!

19:00 rullade bilen in i Globens parkeringsgarage. Feststämning rådde och vi drogs med i den härliga atmosfären. Platser hade vi nästan högst upp vid taket, men vi snek åt oss 2 platser ca 30 rader nedåt som vi hoppades att vi skulle få behålla och det fick vi =) Stod att det skulle börja 19:30, men ca 19:50 börjades det jubla och förbandet klev in på scenen. Försökte förgäves komma på vem det var, kände så väl igen honom... Fick ta mobilen till hjälp och söka på Google, underbara teknik =) Det var ingen mindre än Lemar och en grymt duktig gitarrist!! När han körde låten ”what about love” svimmade nog hälften av publiken – jäklar vilken stämma. Kan få vilken hårding som helst att smälta som smör!
Ca 20:30 blev jublet öronbedövande när ljuset släcktes... och upp från golvet på scenen steg Beyonce upp som en gudinna i silverdräkt.(bilden högst upp) Jag säger bara "god-damn"!! Vi såg riktigt bra från våra platser ca 60 meter snett ovanför scen och ca 10 meter från en jumbotron. En del var hennes egna sololåtar, en del var ett pottpuri av ”gamla” Destinys Child-låtar och en del var från filmen ”Dreamgirls”.
Tänk att jag har hört låtar som ”Check on it”, ”Irresistible”, ”Listen” och till och med ”Beautiful liar” (med Shakira på jumbotronen)LIVE!! Jag fattar det fortfarande inte… Det var helt jävla galet, sjukt, otroligt, sanslöst, magiskt, enormt, fantastiskt, osannolikt bra. Allvarligt talat tror jag att bara en lång tystnad kan säga hur bra det var egentligen, för det går inte att beskriva med ord. Börjar nästan grina när jag tänker på det… Jaja, GALET var ordet. Danskoreografin va lika grym som sången och jag är mer än någonsin sugen på att gå en kurs i magdans, det är sååå fräckt! Tyckte att Beyonce kunde låna ut en av hennes fyra manliga dansare till mej över i alla fall en dag… Men tyvärr blev det inte så. Snyggare boys har jag (vi) nog aldrig sett ;) *dräggel* Jaja, jag ska försöka lägga in nån film, som jag absolut inte filmade på konserten *host*, här på bloggen så ni både får se och höra själva.
Det hela höll tydligen på i 2 timmar utan paus (läste i Aftonbladet dagen efter), men det kändes som 30 min, var inte uttråkad en enda gång!

Ja min torsdag var innehållsrik och jag hann med många saker på en dag. När vi kom hem igen vid halv 12 tiden, käkade vi lite bullar och drack varm choklad innan vi kröp i säng och somnade mycket nöjda och belåtna. Hade dock en känsla av total tomhet på något sätt i mig, visste liksom inte hur jag skulle sortera alla underbara intryck från konserten. Denna upplevelse kommer absolut att tillhöra en av mitt livs stora höjdpunkter! Låter kanske löjligt, men de som var där förstår nog hur jag menar…

FREDAG – lugn dag med kul avslut…:
Vaknade vid 10-tiden och pallrade mej upp. Kotten tog chansen att sträcka ut sej över hela sängen, han var inte så nöjd över att jag tagit hans plats bredvid matte under natten så han fick ju ta tillfället i akt nu =)
Åt frukost (eller ”frulle” som man säger i storstaden) och tog det allmänt lugnt. Hade funderingar på att åka in till stan och shoppa, men hoppade över det. Behövde en ta-det-lugnt-dag efter torsdagens händelser och aktiviteter, plus att det är roligare att shoppa om man inte är ensam (kan iofs vara skönt hemma i GBG där man kan alla ställen och vet vad man vill)
Tog en sväng med Kotten runt sjön på drygt 1 timma. Annika kom hem vid 16-tiden och vi drog kosan mot Sickla för lite alkohol-inköp inför lördagen och en liten snabbtitt i några affärer. Är fullkomligt omöjligt nästan att gå ifrån MQ utan att ha köpt någonting… Det blev en finstickad kofta i svar, guld och vitt på rea för 599:- Går att ha på både fest, kontoret och en runda på stan. Perfekt!
Hem igen och matlagning (nåja Annika gjorde iaf, men är man i restaurang-branschen får man väl skylla sej själv?) Morbror Werner och fru Nete hade lovat att passa Kotten till lördag eftersom vi skulle på Norra Brunn på ”stå upp komiker kväll” De kom och hämtade honom vid 19-tiden. Kul att se dem igen =) Lovade att komma ut på en fika på lördag eftermiddag.
Jag och Annika styrde stegen mot bussen för att ta oss mot Norra Brunn, Annika hade aldrig varit där innan så vi fick leta lite, men 20:55 betalade vi inträdet och 21:00 drog det igång, alldeles perfekt igen =) Det var verkligen urkul och vi svalkade oss med var sin drink och var sin cider. Totalt var det 4 olika komiker som uppträdde, den sista var helt klart bäst. Kramp i kinderna fick vi och somnade även mycket nöjda denna kväll.

LÖRDAG – en kanondag men mindre lyckad kväll…:
Klockan ringde 09:00 och dagen började för oss med frukost (tur att man har en kusin som ser till att man hinner äta, alla skulle ha en sån*ler*) Ca 10:00 satt vi i bilen på väg mot Rimbo och HobNob´s kennel. Jag skulle äntligen få träffa de två tikarna som är dräktiga, ägarna till kenneln och deras andra Berges des Pyreneés-vovvar… Tänk om min dröm snart går i uppfyllesle, tänk om jag i JULI har en alldeles egen ”Berger” hemma… ”Monne” & dottern Ulrika som äger kenneln var verkligen underbara! Himla sunt hundtänk och underbar miljö för hudarna att bo i! Stor hästgård på landet där de sprang helt fria. Ruby och Titoune (tikarna) var jättefina och jag fick bland annat även träffa ”Russins” pappa Victor (Russin är en klubbkompis hund). Fastnade mest för Ruby, men som sagt var Titoune mycket fin också… Nu är det bara att hålla tummarna för att allt går bra och att jag blir ”utvald” som valpköpare. De här nämligen inte någon kölista, utan väljer köpare efter vad de själva tycker. Vilket fler uppfödare borde göra tycker jag… Så himla många hundar som hamnar på fel ställen idag tyvärr ;(
Efter ca 1,5 timma fick jag slita mej från hundarna och kenneln för att dra oss ner mot Sthlm igen (tog ca 1 timma att köra). Vi hade planerat in att shoppa lite på Barkaby Outlet innan vi skulle hem till Werner på fika på Ingarö. Shoppningen resulterade i 2 par Björn Borg-boxertrosor (så sköna & snygga!), ett par Helly Hansen skor (typ seglar/gympa-modell) blir perfekta att ha på båtarna i sommar och på promenader med Milou, de vägde ingenting och var hyfsat snygga, ett träningslinne av märket Casall, en turkos sportig sommartopp och 2 handleds-svettband från Peak. Hyfsat nöjd, men hade velat hitta ett par jeans också…
”Middag” på Gyllene Måsen och iväg mot Morbrodern och Nete. Vi gick ut med Kotten i drygt 1 timma medan de åt, och kom sedan lagomt hem för fika =) Stannade väl i ca 1 timma innan vi drog vidare hem igen. Kotten fick stanna kvar så vi slapp tänka på honom eftersom vi skulle ut och parta…
Vi förfesta hemma i lägenheten med en drink, cider och Ga-Jool shots medan vi gjorde oss i ordning =) Kusinen skulle prompt låna min korta svart kjol fasten det var svinkallt ute. Helt galen, skulle aldrig ha på mej kjol om jag visste att jag kommer att frysa ihjäl på kuppen (fryser typ alltid dock) Själv blev det vita jeans och rosa tröja med V-ringad rygg (verkligen älskar den)
Vi satte oss på bussen vid 12-tiden och var inne i stan vid 20 över ungefär. Vi hade till slut enats om att gå till ”Patricia” (en båt vid Slussen typ). Efter ca 30 minuters ihjälfrysning i kön kom vi äntligen in… En sak jag inte förstår… Varför ska man behöva köa när det inte ens är halvfullt på stället när man kommer in? Vakter, suck!
Annika visade runt på båten och vi var ”tvungna” att ta 1 shot i varje bar där bartendern fick fria händer att ge oss ”det bästa de kunde komma på” (fanns 4 st barer) för att se vilken bar som var bäst… Jaja, är man kusin med en ”restaurangare” så är det bara att gilla läget och hänga på. Vi enades om att bar nr 2 och 4 var bäst. Vi gick tillbaka till bar nr 2 och där stötte vi på två jättegoa killar som vi började snacka med… eller det var nog Annika som började (ovanligt, pratkvarn, löv jo *ler*) . Vi blev bjudna på var sin drink och stog och pratade ett bra tag, visade sig att Dennis som jag prata mest med var säljare (skulle dock precis ta ett sabbatsår från jobbet) på annonsdelen för en golftidning (om jag kommer ihåg rätt) Hmm, börjar fundera på om vi säljare omedvetet dras till varandra =) Stöpta av samma skrot och korn liksom, haha, alltid redo att skapa nya kontakter med människor överallt. Under tiden vi stog och prata fick vi var sin till drink av någon med glasögon (tror jag, här börjar mitt minne tryta…) som bara kom förbi och sa nåt ord till Dennis och Stefan (som jag har för mej att han hette, sorry om det är fel…) så jag antar att de va ”buddies”. Jaja, tack i alla fall till killen i glasögon ;) Tyvärr hann jag knappt smaka på den drinken för då kände jag att det inte gick i mer i min lilla mage… Vi gick vidare upp och satte oss vid ett bord och fortsatte prata en stund tills vi bestämde oss för att gå ner och dansa… Men jag kunde inte resa mej… Började må fruktansvärt illa och kände mej jättekonstig, så jag satt kvar själv för att se om jag mådde bättre efter en stund. Det gjorde jag tyvärr inte. Det syntes nog på mej att jag inte var helt OK, för efter en stund dök det upp en jättesnäll kille som undrade hur det var och satte sej och började småprata lite med mej. Efter ytterligare en stund kom den en vakt och en bartender och kollade hur det var också, måste verkligen ha sett risig ut :( Men de va jättesnälla allihopa och hjälpte mej ut i luften. Det roliga var att de nog väntade sej en redlös blond bimbo som varken kunde gå eller prata, så de såg rätt förvånade ut när jag pratade helt obehindrat och förklarade hur jag mådde och att det absolut inte var som det skulle… (alltså att jag antagligen fått i mej nåt som jag antagligen inte borde… och då menar jag inte enbart alkoholen) och att jag gick knappt utan att vingla. Väl ute kändes det liiite bättre men fortfarande riktigt illamående och konstig plus att det var görkallt så jag stog och skaka som en marackas. Fick till slut tag på Annika som kom ut och vi satte oss i en taxi och åkte hem, minns ingenting av den färden… Väl hemma hjälpte Annika mej i säng och jag somnade direkt.

SÖNDAG – en dag med illamående..:
Vaknade sedan på morgonen och kände mej bra =) Men tji fick jag, efter 5 min kom illamåendet tillbaka och jag var nästan lika kass igen =( Till slut kom jag upp ur sängen och fick efter mycket om och men i mej en liten smörgås. Fick även duschat och packat min väska och ca 13:00 satte vi oss i bilen på väg till kusin nr 2, världens snällaste Anders som är 4 år äldre än mej och Annika. Han hade en jättefin lägenhet i ett mysigt område. Vi satt ute i solen och fikade (fick i mej en liten bulle) och jag kände mej rätt hyfsad under tiden. Vi tog en kort promenad längs vattnet och runt ett nybyggt område innan det var dags att sätta fart in mot centralen. Synd att vi inte hade mer tid, nästa gång får de bli middag ute på stan eller nåt så man hinner prata mera. I bilen till tåget berättade Annika att Dennis & Stefan hade hört av sej och varit oroliga för hur det var med mej. Så gulligt =) Varför bry sej om hur lilla jag mår när man bara träffats ett par timmar liksom? Sånt är verkligen uppskattat! *tack*
15:15 avgick tåget mot GBG igen och jag hade fått turen att åka baklänges…suck. Vanligtvis är jag inte det minsta känslig för det, men nu var det inte kul! Lyckades sova i 1 timma och tog sedan upp datan för att pilla lite med grejer till GHUs klubbtidning, de var inget smart drag! Efter en stund mådde jag jätteilla igen. Men lyckades iaf få i mej en liten smörgås och en halv burk Cola. 18:15 var tåget inne i GBG och jag satte mej på bussen mot Torslanda. Mamma ringde precis när bussen rulla från terminalen och sa att hon och Elin var på Backaplan och övningskörde, så jag hoppade av där och fick åka bil hem, vilket var väldigt skönt med tanke på hur jag mådde! Vid 21-tiden kunde jag få i mej 2 pannkakor och ProViva för att lugna magen. Somnade sedan alldeles för sent som vanligt.

MÅNDAG – back on track!
Idag mår jag helt bra igen, så skönt! Undrar verkligen var det var som gjorde att jag mådde så konstigt i lördags natt, för alkoholen kan det inte ha varit. Helt klart hjälpte ju den till, men det måste ha vart nåt mer… antingen nåt jag ätit eller fått i mej i nån drink el shot på Patricia… Vanligt bakfullsillamående och detta skiljer sej en del kan jag meddela…
I morse var det tillbaka på kontoret på P2B igen. Var en rätt lugn dag dock.
Efter jobbet bar det av till Sportlife och COMBAT =) *weehooo* Hade dock en känsla av att ”Instruktörs-Susanna” inte skulle vara där pga sitt nya jobb som programledare, men hoppades ändå in i det sista att det skulle vara hon! Besvikelsen blev stor när en kille runt 30-årsåldern kom in ist för henne =( Tänk att luften och motivationen kan gå ur en så fort… Han lyckades iofs riktigt bra med att få upp mitt humör igen och jag gav nästan 100% hela tiden, fast den där lilla extra glöden fanns inte tyvärr. Men jag la mer kraft på tekniken ist så det var ju bra ändå.

Nu sitter jag här igen alldeles för sent vid datan… skulle ha lagt mej för 3 timmar sedan! SUCK på mej! Måste disciplinera mej med mina sovtider verkligen!!

Sammanfattningsvis var mina dagar i Sthlm jättebra och roliga, men slutade ju lite snöpligt tyvärr. Får se när jag åker upp nästa gång. Kan kanske bli redan om 2 veckor de 18-20 maj då det är en stor rasspecial för Bergern med hela 93 hundar (!) anmälda (finns runt 200-300 totalt i Sverige bara) Trivs faktiskt riktigt bra i den stora staden, men inte så att jag hade velat bo där hela livet.

Detta var allt för denna gång. Får se om jag orkar skriva nåt imån =)

Over and out//
Kramar









1 kommentar:

Anonym sa...

Patricia är ett rätt trevligt ställe, men jag kan även rekommendera Hirschenkeller som ligger inne i stan. En härlig nattklubb! :)

Slussen ja, ett ställe man är van vid. Åker alltid bussen därifrån ut till syrran. Inte världens vackraste betonggetto dock..
Du verkar iaf haft trevliga dagar och synd att magen skulle spöka för dig!