onsdag 13 juli 2011

13/7 - Spårande grishund

Nu ikväll har vi blodspårat =) Var 100 år sedan sist. Har så himla braiga vänner som la ett spår till mig och Combat när de ändå skulle lägga till sig, medan jag var hos veterinären med Combat. De fick dra sig under dagen och sedan gick vi dem nu ikväll.

Det gick bitvis riktigt bra, men skogen är liten och träden ser de samma ut ;) så Emmo hade lyckats att korsa mitt och hennes spår, vilket vilseledde Combat till hennes slut. Nu i efterhand skulle jag ha låtsas som att det var rätt och bara satt dit klöven igen innan Emma skulle gå med Theo, men nu kallade jag tillbaka honom och visade på rätt spår ist - lite klantigt av mig faktiskt. Men han hittade allt sitt egna slut efter lite ringanden i slutet =)
Såg att klöven inte var någon av mina 2 som jag lämnat och att den såg lite "kort å tjock" ut plus att han verkade lite halvskeptisk till den, men tänkte att det är nog för att vi inte spårat på länge och han bar den stolt och glatt ner till stigen utan problem. Först väl där och efter att Emma N också reagerade på att den såg annorlunda ut, så såg vi att det ju var en vildsvinsklöv :p Haha, inte konstigt att han inte riktigt var "på" och att han var skeptisk till den i början :p Vissa hundar kan ju t o m bli rädda för vildsvinsspår och inte minst klöven, men för Combat var han nog inte lika på mest för att det var ovant. Lite coolt att ha kört på vildsvin faktiskt, och duktigt av honom att klara sitt spår, dock med viss hjälp, efter att först ha hittat ett slut och sedan bli ombedd att följa ett annat med annan konstig doft =) Det första slutet han hittade var oxå "konstigt" då det var älg, som han heller aldrig gått på.

Elins Stella fick testa på sitt första spår idag minsann, och vad jag hörde så klarade hon det fint trots att hon var väldigt frågande och inte så tänd, men inte konstigt när hon inte ens sett en klöv innan =)  Men satan i gatan vad hon gick igång efter ett tag när hon fick leka och kampa med klöven - hädanefter ska Elin ha med ett rådjursben som belöning på alla agilitytävlingar ;p Duktiga flickor Elin & Stella!

Theo fick gå på älgen och klarade det fint. Det stooora benet bar han stolt som en tupp ner till vägen, när han väl förstått att han faktiskt orkade bära det :p

Egon och Emma N gick oxå ett spår, som jag tror gick bra för det mesta förutom en liten fnurr på mitten någonstans, förstod inte riktigt vad som hände :p Svårt att gå spår som någon annan lagt, som man aldrig gått för innan och utan snitslar =)

En himla bra kväll har vi haft i alla fall och jag kan gissa att Stella, Theo & Egon är lika nöjda och trötta som Combat här hemma nedanför soffan :)

Grishund ;)

Älgen var väldigt intressant!

Theo mumsar lite älg :p

...får be om ursäkt till er "icke hund fantaster" som läser här, för ev lite smaklösa bilder :p Men det är sådant som vi hundnördar tycker är kul att hålla på med lite då och då. Ett tips är att inte öppna nedersta lådan i min frys hemma, om du inte känner för att laga till en middag på rådjursklövar eller kanske en palt på blod vill säga?? 


**Like it, love it** /Sarah

1 kommentar:

Pia sa...

Ja, vi pratade om dig häromdagen faktiskt. Jossan sa att hon ev skulle passa Combat ;) Vi umgås ju en del så isf kanske han får leka och härja med mina grisar också ;)