tisdag 24 januari 2012

23/1 - Yava är hemma!!

Yava är hittad och välbehållen!! :D

Vid 18 utgick en skallgångskedja på ca 20-30 personer uppe i Landvetter där man fått tips om att hon synts till senast för ca 12 timmar sedan. Jag själv och några med mig pulsade fram i snön med ficklampor mitt inne i den mörka skogen medan andra gick omkring i bostadsområden och centrumet, vid 20 var det återträff men ingen hade sett eller hört någonting :(

Kom hem vid 21 och ca 22:30 skrevs det ut på FB att Yava precis var hittad några kilometer från där vi letade (och ganska precis där de letat tidigare på dagen) :)
En kille hade hört en hund skälla på ett berg ovanför deras hus, han försökte fånga in henne själv men märkte att hon var rädd och stressad och ringde då räddningstjänsten som fick komma med räddningssele och fira ner henne.
Nu är hon hemma och ompysslad till tusen :)

Ännu ett lyckligt slut på en nervkramande bortsprungen-hund-historia - först var det Patric ca 73 timmar, sedan Lotus ca 23 timmar, därefter Timjan ca 30 timmar och nu Yava 34 timmar.
Facebook är ett fantastiskt verktyg vid sådana här tillfällen och människor är fantastiskt villiga att hjälpa till när det behövs och frågas om hjälp <3

Inga kommentarer: