tisdag 3 december 2013

3/12 - Muskelböcker beställda

Lite strandlektyr till Thailand är på väg hem med posten =D Dessa böcker har jag velat ha länge, men inte fått tummen ur att köpa - hoppas de är så bra som jag hoppas och att jag kommer lära mig massor av bra-att-veta-grejor! =)


Vältränad; Handboken för den funktionella kroppen
Vad innebär det egentligen att vara vältränad? Linus Johansson, sjukgymnast och träningsinstruktör,
utmanar den traditionella synen på en vältränad kropp. 

Anatomisk forskning har genom tiderna byggt på döda kroppar, men Vältränad är en bok om träning för levande
kroppar i rörelse.
Linus Johansson vill att vi ser kondition och styrka, stabilitet och rörlighet som en och samma helhet: den mänskliga kroppen och dess möjligheter. När vi slutar att se kroppens delar och dess rörelser som enstaka beståndsdelar och istället förstår att allt hänger ihop, först då kan vi få en verkligt funktionell och vältränad kropp.
Det innebär att du kanske kommer fram till andra slutsatser än dem du är van vid. Till exempel förklarar Linus varför armhävningar ger mycket bättre träning för magen än sit-ups.

I boken får du bland annat lära dig:
- tre kraftfulla verktyg för en genuint vältränad kropp: greppet, förlängningen och andningen.
- varför motorn sitter i höften när kroppen är i rörelse och hur du kan utnyttja det.
- hur du själv gör en funktionell rörelseundersökning.

Om författaren
Linus Johansson är sjukgymnast, träningsinstruktör och en efterfrågad utbildare och föreläsare.
Hans mål är att sprida kunskap om träning och rörelse.


Forma kroppen och maximera din prestation; om kost och träning på vetenskaplig grund
Med Forma kroppen och maximera din prestation - om kost och träning på vetenskaplig grund får du en djupare teoretisk grund för hur kost och träning påverkar kroppen och hur du applicerar detta på dina egna mål. Vill du veta hur en deff eller en bulk går till? Vill du veta hur du ska lägga upp din träning för att nå maximal styrka, volym eller uthållighet? Eller är du intresserad av att veta hur du åstadkommer en sund och hållbar viktminskning? Då är det här boken för dig.

Med djupa kunskaper i sina respektive ämnen beskriver författarna Nicklas Neuman och Jacob Gudiol hur du genom kost och träning formar din kropp oavsett om målet är ökad muskelmassa, rutor på magen eller ökad uthållighet.

Det här är ingen bantningsbok. Du får istället veta hur du reglerar din vikt genom kost och träning, och hur du behåller eller ökar din styrka, muskelmassa eller uthållighet samtidigt som du minskar ditt kroppsfett. Detta hittar du i kapitlen om viktminskning och deff.

Det finns också ett helt eget kapitel om bulk för dig som istället vill upp i vikt och öka din muskelmassa. För både deff och bulk finns konkreta förslag på kost- och träningsupplägg.

Boken tar upp hur energi och näring i kost och kosttillskott påverkar ämnesomsättningen. Du får veta varför vissa har så mycket lättare än andra att behålla eller nå sin önskade vikt, varför vi reagerar olika på kost och träning och vad du kan äta och hur du kan träna för att få resultat.

Här får du en grundlig genomgång av konditionsträning, styrketräning och stretching. Hur tränar elitidrottare inom konditionsträning? Hur många set behöver du utföra när du styrketränar? Hur fungerar stretching och hur mycket rörlighet behöver du för att kunna prestera?

Författarna ger dig en teoretisk och evidensbaserad plattform för att själv förstå vad du behöver införa i din kost, träning och vardag för att nå dina mål. 

Är du ute efter litteratur som inte bara påstår sig ha en enkel lösning på ett komplext ämne, utan istället återger vetenskap, forskning och erfarenhet och översätter den till praktiska upplägg så är Forma kroppen och maximera din prestation boken för dig.

**CREA DIEM** //Sarah

1 kommentar:

Crazylicious sa...

Åh, jag skulle också vilja ha lite muskelböcker! :)
Trist med förkylningen, hoppas att du kryar på dig.
Sv: Tack för fina ord! :D Kul att du gillar bloggen! Må så gott och träna på, ett och två! ;) :) (eller ja, kanske inte nu när du inte mår bra, haha, men sedan ;) )