måndag 10 maj 2010

10/5 - 2 utslagna hjältehundar

Dagen har varit full med TV-inspelning från 09:00 till 19:30 ute på Fotö. Combat hade 3 scener idag. Lite ligga-still och lite spring :) Usch vad jag tycker synd om skådespelarna, och inte minst statisterna, som ska agera i sommarkläder trots att det blåser småspik och är svinkallt. Själv står jag och fryser i 2 tröjor, dunväst och seglarjacka över. Men, det kunde vart värre, än så länge har vi klarat oss från regn i alla fall, man ska absolut vara glad så länge solen vill vara framme.


Har kommit in i det lite mer nu och börjat få lite koll på väntetider osv, så idag tog jag fram datorn och satte mig och jobbade med mitt vanliga jobb emellan tagningarna. Har hysteriskt mycket grejer som ska fixas innan en mässa i Oslo i slutet av månaden.
Man kan säga att TV/filminspelningar är en salig blandning av blixtsnabba puckar och mycket, mycket väntan. Lite likt agilitytävlingar när jag tänker efter :P


Tagning med spring i bergen



Combat charmar in sig hos alla


Idag var det rejäl inpackning som gällde så fort man kom utanför lä!


Fick ett fint MMS av en "Team-kollega":
"Hej .......! Jag kan tyvärr inte komma till jobbet idag, det är fullt upp med jobb här på SVT"
Kan garantera att det inte är speciellt tråkigt i all väntan i alla fall :)



Miljöerna vi befinner oss i är det inget fel på kan man väl lugnt säga. Vinga syns i bakgrunden.




Åkte direkt till Sisjön och mötte upp Johannes & Charlie för en kvällspromenad. Tyvärr finns det inga bra promenadvägar vid inspelningen utan bara vägar tätt mellan hus, eller berg och klippor vilket gör att man blir kvar på samma område hela tiden med korta rastningsrundor, så det var väldigt skönt att få komma ut och gå i skogen en sväng. Combat och Charlie är störtsköna tillsammans, väldigt roliga att iakta. Combat skiter för det mesta i Charlie så mycket han bara kan, medans Charlie struttar efter Combat vart han än går hack i häl, med benen spretandes åt alla håll. Slutade lite dumt idag dock när de båda kom fram till en kastad pinne samtidigt och lill-Charlie inte hade vett nog att backa undan utan gå på Combat med tunga artelleriet, så tungt en knappt 1 årig 2,5 kg´s hund kan... Slutade med en skrapad bog på lilleman och haltande, men inget allvarligt. Ska passa Charlie till onsdag kväll (husse Johannes är med i en segeltävling mellan Oslo & Skagen) och har honom här hemma nu tvättad och jodopaxad, såret hittar jag knappt nu när det torkade blodet är borttvättat. Han har dock åkt på en smäll och är lite svullen i bogen och haltar en del innan han kommit igång efter att ha varit stilla. Blir koppelpromenader de dagar han är hos mig nu. Hundarna funkar annars kanonbra ihop, men det blir inga mer pinnar eller kastande till dem eftersom Charlie då kan vara lite för kaxig för sitt egna bästa, vilket Combat sätter sig emot om de krockar. Är Charlie före honom fram till en pinne är det annars Combat som backar för honom faktiskt och fintar och tar pinnen när Charlie inte ser :P Han gjorde en riktigt snygg idag, shit vad vi garvade :)



2 utslagna och nöjda hjältar



Nu kallar sängen, ska vara på Fotö 09:00 imorgon igen, tror dock inte det blir lika lång dag eftersom Combat inte är med i de 2 sista scenerna.

Inga kommentarer: