söndag 9 maj 2010

9/5 - Softande, agilitytävl. & TV-inspelning

Helgen har varit mycket bra, hunnit med både det ena och det andra.



I fredags 7/5, var det en helt vanlig dag på jobbet, utan några TV-inspelningar. Skönt att hinna jobba undan lite! Åkte upp till klubben efter jobbet och gick "slaskrundan" alldeles själv och tränade lite kontaktfält samt lydnad och freestyle, ibland är det faktiskt väldigt skönt att bara vara med sig själv och hunden, speciellt efter en hysteriskt intensiv vecka med många nya intryck.

Efter klubben hade jag dock mättat mitt ensamhetsbehov så det blev skräpmatskväll med Emma P & Ida hos mig. Blev många skrattanfall, men jag vet egentligen inte vad vi gjorde för att få tiden att försvinna iväg. TVn stod på, men vi kollade inte på den utan babblade nog mest hela tiden och garva åt diverse minnen och påhitt, och kollade bilder på datorn från Hemsedal m.m. Både Emma & Ida åkte hem hyfsat tidigt eftersom Emma skulle med mig på tävling i Lund på morgonen efter.


lördagen 8/5,firade vi Combats 3-årsdag på tävling i Lund som sagt. Jag & Emma lämnade GBG vid 7 och anlände till Lund ganska exakt 09:00. Hällregnade stora delar av vägen men det slutade ca 10 min innan vi kom fram till tävlingsplatsen, och höll faktiskt upp hela långa dagen, så när som på några små duggregn. Anna L & Cillen hade kommit till tävlingsplatsen en liten stund innan oss så vi slängde upp mitt megatält bakom deras sittplats vid hoppbanan och sedan var det nästan direkt dax för banvandring för Hopp IIan. Veronica med Teo & Ila anslöt även till vår lilla lägerplats.

Körde vårt hopplopp vid 10-tiden och därefter var det väntan i ca 5 timmar till agilityloppet, tuuuur att man har så bra sällskap och gemenskap på tävlingarna. Extra kul att Emma & Teo följde med som hejjarklack såklart, och att Veronica även var med, med sina Bergeérs :) I väntan på agilityklassen blev det några rundor runt fältet där klubben låg, massa babbel, en del lydnadsträning med Veronica (Combat & Ila klarade LP1 många gånger om om vi fått säga det själva :P ), lite fotande och slappande.

I hopploppet stod jag väldigt klantigt placerad framför hinder nr 3, en tunnelingång, vilket resulterade i fel ingång och disk. Dock kändes loppet i övrigt kanonbra, blev en till felhandling uppe vid en passage mellan 2 hinder, men annars skötte sig Combat precis som han skulle, bara mig själv att skylla på! Agilityloppet hade en katapultstart med hopp, däck, långhopp och sedan slalom med ca 5 meters mellanrum mellan varje hinder. Trodde faktiskt att han skulle klara att parera slalomet trots att han kom i hyperspeed, men icke. Mkt bra erfarenhet och ny sak att träna på hemma. Har ju tränat på att ta slalom när man bara springer rakt på i full fart, men med några hinder innan på en ca 20 meter lång sträcka får han upp en heeelt annan fart som behöver läras in att kunna hantera och parera. Resten av loppet gick kanonbra med teamwork mellan oss två, precis som i hopploppet. Fick till riktigt bra kontaktfält på balans och gunga, dock med hopp från A-hindret. Har funderat lite och jag tror att det har blivit en lite jobbig situation just på kontaktfältet på A-hindret. Har ju kört med läggande på alla K-fält nu efter att ståendet var för "lite" för honom att tänka på, men just A-hindret tror jag blir för jobbig vinkel för att ligga vilket gör att han snabbt vill ifrån det jobbiga och då hoppar. Ska träna om och köra ställande på det igen och se om det kan funka bättre.






Ila & Combat får var sin 10a på platsliggningen :D





Teo, Ila & Combat


3 st Chewbackas :P


Veronica plockade 2 pinnar minsann! 1a med Ila i Hopp Ian (officiell debut!) och 2a med Teo i HoppIIan. Supergrattis! :)





Konsten att packa en bil med jobbgrejer, hundgrejer, tävlingsgrejer, 3 människor, 1 Berger, 1 Collie & 1 Sheltie :)





Teo överlevde dagen som agilityklack, och tänkte själv satsa och vara med framöver ;)





Packad tjej!

Var hemma vid 19:30 och däckade gott i soffan efter en lång dag. Jag och Emma hade dock redan vid 07:30 på morgonen kommit på att vi nog var gå-ut-sugna, så vid 21 bokade vi att ses inne i stan vid 23:30. ...23:00 vaknade jag av ett sms från henne som frågade om jag var taggad... Oooops!! Flög upp och gjorde mig iordning fort som satan och var i stan 1 timma senare, dock med förvarning såklart.
Vi studsade in på Nivå och kom igång hyfsat snabbt :P Efter någon timma dök även Emma N och en kompis till henne upp, och sedan joinade även Johannes lite otippat men kul nog :) Hade en väldigt kul och glad kväll allihopa. Tog sista nattbussen hem vid 4 och somnade sedan hårt och gott! :)


Idag, söndag, var det dax för inspelning igen efter 2 dagars ledigt från filmandet. Tvingade mig själv att ligga kvar i sängen till 11:30 innan jag gick upp, tog en runda med C, fixade lite hemma och åkte ut till Fotö. Blev 4 timmar ute i solen vid havet. Härligt, men inte jättevarmt. Åkte hem till mamma och pappa efter att vi slutat vid 19 och fick grillat med klyftpotatis. Syrran och Johan var även med så blev lite familjemiddag :)

Combat hade en scen idag där han skulle skälla/morra mot en tjej. Hade haft lite noja för den scenen innan eftersom han aldrig morrat eller skällt mot någon som hälsar på honom, bara mot personer som överraskar honom plötsligt eller ser mörka/grova ut. Visste inte riktigt hur jag skulle få till det. Men det löste sig hur bra som helst genom jag lärde honom "skall" på några minuter innan tagningen. Funkade kanon. Min underbara lilla smarta hårtuss :) Fick idag höra av regissören att han är den bästa TV/filmhund de någonsin haft. Lite stolt måste man allt få vara då! :)


En härlig helg avslutas nu hemma i mitt gamla rum hos mamma och pappa. 09:00 ska vi vara på plats ute på Fotö igen.
Nighty!





Hopp II & Agility I i Lund



Inga kommentarer: