måndag 22 april 2013

22/4 - Genrepat i Scandinavium för GHS

Igår-kväll flyttade vi alla agilityhinder till Scandinavium - gick väldigt smidigt, förutom att det som sedvanligt höll på att strula ihop sig med lastbilshyrandet... Tydligen hade Statoiltanten bokat den till den 28/4 ist för igår 21/4 - när jag bokade pratade vi om att våran uppvisning var den 27e & 28e och antagligen har hon mixat ihop datumen. Lagom tröttsamt (jag åkte ändå in till Statoil och bokade på plats för att just eliminera missförstånd osv...) men det gick trots allt bra som tur var eftersom den fanns inne. Tror inte att det gått utan incidenter någon gång på de senaste sjuhundraelva åren typ - till Norgeshowen nu i höstas höll vi på att inte få hyra alls (väl på plats när jag skulle hämta ut den), en gång höll den på att ramla ner för en lastramp på ett lager och välta, en gång har jag bokat på ett ställe i tron om att det var ett annat (upptäcktes när jag skulle hämta den), ett år höll vi på att fastna tusen gånger på vägen upp till klubben pga sjukliga mängder snö (tog ca 2-3 timmar längre tid än vanligt), förra året när vi skulle köra tillbaka hinderna efter söndagens show så hade föräldern som skulle köra upp dem bokat en för liten lastbil, så det var med nöd, näppe, tur och påhittighet som vi fick in alla... Spännande nästan jämt :p

Vi vart i varje fall klara med allt på knappa 2 timmar igår, inklusive ca 20-30 min ren väntan - dels var det lite kö på vägen från klubben in till Scandinavium och dels lyckades vi komma precis när en stor långtradare skulle in och mecka på innergården (jäklans vilka skills den chauffören satt inne med, rattade mastodontlastbil som om det vore en Smartcar).
Grymt jobbat alla hinderflyttare! =)


I kväll har vi varit inne på Scandinavium åter igen - denna gången för att ha genrep med hundarna och alla funktionärerna. Combat vet precis vad det är som väntar när man parkerat och går mot arenen - hänger sig i kopplet, skäller, gnäller och är allmänt odräglig och hysterisk :p Halti på - JA! Hundar är verkligen mästare på att förknippa platser med "känslor".

Genrepet gick bra både för hundarna och funktionärerna, men årets bana är verkligen suuupersnabb, speciellt om man har en snabb hund - jag hamnar 4-5 meter bakom på 2 ställen hur jag än gör, på ena stället (hinder 1-4) ska han in i slalomet som hinder nr 5 så där är det inga problem att hinna ikapp (han slänger sig ju in i slalomet alldeles själv), men på det andra stället (hinder 8-13) är det ett helvete rent ut sagt :p Men det är bara att kuta på av bara satan, se glad ut och roa publiken med de tokigheter som uppstår (vi lyckades inte ta den sträckan felfritt en enda gång av de 4 vändorna som vi körde idag). Huvudsaken är ju att visa upp agilityn som en kul aktivering, men det ska samtidigt bli så rätt och riktigt som möjligt - blir det fel någonstans så tar man om och gör rätt! =)
Nu är vi taggade till tusen och redo för ca 12 000 åskådare på lördag och söndag =D Ska du dit??
1 kommentar:

Anonym sa...

Ska nog hålla ögonen på dig ;)

Annika