tisdag 17 februari 2009

Helg med romantik, agilitykurs, vänner & sushi


Nu tänkte jag försöka göra ett ihopdrag om helgen som gick tänkte jag, har dock inte fått över filmerna från Hanna, så det blir utan dem än så länge.


I fredags flyttade vi hinderna från klubben ner till Scandinavium, allt gick väldigt smidigt och snabbt. Vi lånade Scandinaviums lastbil som jag hämtade direkt efter jobbet och på den får vi plats med i stort sett allt, himla smidigt! Mitt i hinderflytten fick jag ordnat ihop logistiken med att lämna över min nyckel till Annica Aller som skulle bo i min lägenhet i helgen under kursen, men det gick även smidigt och bra.

Efter hinderflytten blev det romantisk middag som jag mobilbloggade om lite snabbt med... Någon som kommit på vem sällskapet var? Kan avslöja att det var en blond, rolig, charmig ...tjej vid namn Hanna :) Japp, ingen av oss lyckades ju med "projekt man 2008" så vi får dras med varandra :P Men det är inte fy skam det heller, jag har hellre mina underbara vänner och är utan pojkvän, en bara en pojkvän och inga vänner. Mycket hellre.
Vi somnade båda två i soffan till någon film och la oss sedan "på riktigt" inte allt för sent.


Romantisk middag för 2 blondiner

13:30 i lördags så rullade jag, Hanna och 2 förväntansfulla hundar in på Lisbeths superfina gård i Kungsbacka redo för agilitykurs för Annica Aller. Träningen gick bra men var även stundtals väldigt frustrerande när det inte blev som jag ville. Jag är inte van vid denna enooooorma fart min jycke har... "Det var bland det värsta jag sett" var en av Annicas kommentarer... "Lär dig njuta av farten istället för att vara rädd för den". Hmm, jag försööker verkligen, men det är svårt att hänga med i svängarna och få alla kroppsdelar på rätt plats, rätt känsla i magen och rätt offensiva handling på samma gång... Men vi ska allt få till det framöver!
Efter kursen gick vi alla en runda i skogen, fem 2 benta och nio 4 benta, och sedan styrde jag och Hanna mot metropolen Slätterlynga för att joina en 3e blondin och hennes 3 håriga killar...
Sushi-lagning och melodifestivalen stod på schemat, jag hade mer en övervakande roll i "matlagandet" och jag måste säga att arbetet gjordes på bästa sätt och resultatet blev mycket bra. Supergott var det!! Melodifestivalsbidragen var bättre än omgång 1, men inga jättehöjdare. Lili och Sussie var de som var bäst tycker jag; mest drag, bra röster och en låt som det "hände" lite med. Vi käkade sushi tills vi sprack, och fyllde på med lite godis, chips och dipp :) Efter melodifestivalen slumrade 3 blonda tjejer ikapp i soffan från och till, vi "hann med" 2 filmer och 1 naturprogram innan Jenny vid 3-tiden skulle agera Taxi och jag & Hanna bäddade ner oss för att sova några timmar "på riktigt" innan vi skulle upp vid 7. Loveley...


En... vad var det nu det hette??...


Makimästaren :)


Makirullar trollas fram


Maaassa maki blev det

Alla 4-benta fångade på 1 bild; Ogin, Lotus, Combat, Janis & Elvis

Även hundarna diggade sushi, speciellt Herr Guldtand...


Ogin kör sin egna stil...


Janis längst ner i bild med farsan Elvis & halvbrorsan Ogin bredvid trött Hanna

Jennys hyresvärds sons coola bil ;)

08:00 åkte vi från den lilla röda, mysiga, gästvänliga stugan på landet upp mot Kungsbacka igen, 09:30 var det dax för kurs igen. Även denna dag gick en del saker kanonbra och en del mindre bra, eller, inte som jag ville iaf. Jag och Hanna behöver gång på gång påminna oss om att våra hundar är väldigt unga än så länge och att vi kör kombinationer och banor som rutinerade tävlingshundar på 8-9 år gör. Det är faktiskt ganska sjukt. Vi har grymma hundar båda två, vi behöver "bara" lära oss bemästa deras potential på rätt sätt... Så skam den som ger sig, vi har många år av framför oss på tränings- och tävlingsbanorna. Detta är ju bara början...
Tusen tack Annica för en kanonkurs som vanligt, man blir alltid inspirerad till nya ideér och får många bra tankar med sig, och ett boostat ego :P Ser redan fram emot nästa tillfälle!!


2 nöjda kursdeltagera

Kursen slutade vid 12:30, vi gick en runda i skogen igen med alla hundarna och sedan åkte vi hem i några timmar innan det var dax att träffas i Scandinavium för genrep md GHU inför våra shower nu på lördag och söndag. Hade hoppats på att hinna vila lite, men instället blev det att sätta sig och planera för genrepet och få ihop alla lösa ändar...

17:40 hämtade jag Hanna och 17:50 var vi på Scandinavium och började packa på hinder på vagnar för att dra in i arenan. Alla funktionärer kom i tid och från 18:30 hade vi 2 timmar att träna, träna och träna. Först och främst drillades alla superduktiga funktionärer i att bygga upp 2 staffetbanor på nolltid, men vi med hundar fick en stund på oss att träna på banan med. Det är en snabb bana som går mestadels rakt fram och jag kommer ha svååårt att hänga med! Antingen kan det gå hur bra som helst som på genrepet och han tar alla hinder rätt, eller så får ca 12. 000 åskådare det väldigt roligt när Combat får tokryck och tar alla hinder i hans väg och några till utan att höra ett skit av vad jag försöker kommunicera med honom... Ljudvolymen på lördag och söndag kommer vara betyyyyydligt mer påtaglig än på genrepet. Ska bli spännande att köra Combat 1a gången på agilityn, förra året fick ju han vara med när vi hade freestyle och Milou var med på agilityn som vanligt.

Innan genrepet och precis när vi kom in på arenan kände jag oro över att inte få ihop allt, men nu efteråt så känns det bra. Vi har duktiga funktionärer och duktiga funktionärsansvariga som jag litar på. Det kommer bli kanonbra som alltid!
21:15 var jag och Combat hemma efter em låååång, intensiv och rolig helg i hundens tecken. Men snacka om att vi var trötta!!


Funktionärsplanering

En del av hundgänget...


Hinder börjar ställas på plats


Det gäller att ha koll på vart allt ska...



Sedär, nu börjar det likna något! :)
Tema för i år har vi bestämt till Schlager, någon som har nåt bra tips på vad jag kan vara?? Hanna och jag funderar på Lili och Sussi...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Äääsch, Lilli och Sussie är alldeles för trist. Jag tycker att du ska satsa på typ Roger Pontare istället!!! Vill så gärna se er live :'(

Anonym sa...

Härligt med Annica Aller-träning, vi är mycket avundsjuka! =) Vill så gärna träna för henne igen!

Vore toppen med en träningshelg, roligt om Emelie och Magi också vill vara med! Ska kika hur det ser ut i mars, vet du hur du har det?

Anonym sa...

...shamoij... hette det! ;o) Tack för en rolig helg som vanligt!! :o)
Imorgon blir det till att göra sig redo för nya melodier o att bli sur när folk röstar fel... ;o)
kram