tisdag 14 april 2009

Veckans citat, 6

Här kommer veckans citat, dock en dag sent :) Iofs tror mitt sinne att det är måndag idag, så det får väl gå denna gång då :) ...fast undra hur många gånger av de 6 hittils som jag lyckats få ut det just på måndag?


"Vem som helst kan hysa medkänsla med en vän i hans lidanden, men det fordras en verklig fin natur för att sympatisera med en vän som har framgång."
Oscar Wilde




Hur många skulle uppriktigt säga till en vän att man är glad för att denna vunnit 1 miljon, hittat den perfekta pojkvännen, vunnit en tävling som båda varit med i, fått toppbetyg i skolan osv, utan att känna någon form av avund och allra helst sett sig själv i den positionen/situationen istället för sin vän? Man har ju hört historier om många vänskapsförhållanden som gått åt pipan för att någon kanske just vunnit en massa pengar eller klättrat i jobbkarriären... Jag tror att vi i Sverige är väldigt missunsamma faktiskt tyvärr... Vad tror ni? Jag kanske har fel, och jag hoppas jag har fel... Det jag kan säga om mig själv och hur jag fungerar är att jag blir jätteglad när det går bra för mina vänner och unnar verkligen dem all lycka, framgång, vinster, pengar osv som de bara kan få, MEN, det är klart att jag själv allra helst hade velat vinna (tävlingsmännska, yes!) den där tävlingen, eller också gärna fått det där jobbet eller haft råd med drömlägenheten... Jag skulle aldrig, aldrig bryta med någon eller se ner på, eller tycka mindre om någon av mina vänner som det går bra för, så länge det inte stiger dem själva åt huvudet då...

Inga kommentarer: