söndag 16 januari 2011

16/1 - Snöbollar, dikeskörning & mys

Förutom att helgen kretsat mycket kring Combats TV-debut så har vi hunnit med en hel del annat också såklart :P I lördags på förmiddagen mötte vi upp Emma P, Tina & Johan + hundar för långpromenad med picnick runt Sisjön och Oxsjön i all nysnö som vräkt ner under natten. Rundan tog nästan 3 timmar med fikastoppet och lite flams och trams längs vägen ...nyfallen kramsnö liksom inbjuder till snökrig och barnsligheter :P Någon som inte var lika nöjd med kramsnön var Combat som hade ca 1 kilo extravikt på varje ben, ofta mer. Tur att han inte är så känslig utan kutar på som vanligt ändå tills det blir näst intill omöjligt att röra på sig alls, då kommer han och ber om hjälp :)

<3
















Efter TV-tittande & tävlingsplanerande igår kväll så hamnade jag, Johannes, Tina & Emma P ute på stan lite spontant sådär, eller jag & Johannes lyckades övertala Tina & Emma att hänga på våran planerade utgång, vilket inte var jättesvårt efter lite lirkande ;)
Det visade sig att att många av mina "icke hund"-kompisar från olika håll var ute på stan och i stort sett alla slöt upp på Park Lane. Riktigt, riktigt roligt hade jag men hade gärna haft ett par kloner där så jag kunnat umgås mer med alla. 4:00 tog jag bussen hem och slockande i min säng vid 04:45 gissar jag och sov fram till 11:45 :P 

När jag vaknade idag, bestämdes det snabbt att träna lydnad och gå promenad på klubben med "utgångsgänget". Precis när jag skulle plocka upp Tina ringer Johannes som med glad röst meddelar att han kört av vägen nästan framme vid klubben... Hade mina aningar om att det skulle vara hysteriskt halt på vägen upp eftersom det varit töväder men samtidigt massor av gammal packas is överallt från tidigare töväder som sedan frusit på (jag har faktiskt köpt pensionärsbroddar, det ni :P ).  Han tyckte ändå att vi skulle ta oss upp då det tydligen inte var någon fara om man höll sig i hjulspåren, vilket inte han gjort...
Sagt och gjort, plockade upp Tina, Theo, Emma & Theo och körde upp och höll oss i spåren i 10 km/h vilket  gick finfint :) Mycket riktigt stod BMWn med rumpan i vädret på en raksträcka och en garvandes Johannes med Charlie hoppar ur och åker med sista biten till klubben då bärgaren skulle komma om ca 30-60 minuter.
Det blev en halkig promenad runt militärfältet eftersom jag självklart inte tog med mig mina penionärsbroddar. Den skottade grusplanen var det inte en tanke på att försöka träna på, om man inte tagit med skridskorna vill säga, så vi körde på gräsplanen längst bort där det låg ca 15 cm härlig snö/slask... Trots underlaget är jag faktiskt nöjd med träningen. Körde en del apport kl1, som förvisso är under all kritik, men ändå bättre och bättre i alla fall... Efter det blev det inkallning varvat med inkallning med ställande.
När vi kom upp till bilen som vi lämnat ovanför sista nedförsbacken till klubben, står ingen mindre än Johannes där med sin lilla vita bil =) Under tiden vi tränat hade han varit borta och mött bärgarn som kommit och lyft upp bilen, som inte ens fått en skråma. Ibland ska man ha tur =)

Så kan det gå...


Skridskobana eller appellplan?



Efter städning av gårdagens människo- och hundinvasion fick jag med mig ingen mindre än Hanna till gymmet. Med skadad hund som inte får gå långpromenader börjar det krypa i benen på B1, vilket jag absolut förstår! :) För hennes del blev det löpband 5,5 km, rygglyft & massagestol, medan jag körde 25 min crosstrainer, rygglyft med 5 kg tyngd, in- och utsida lår, magövningar och biceps- och tricepsarmhävningar. Grymt skönt!

19:30 möttes Johannes, Emma P,Tina, Johan och jag på pizzerian vid Jungfruplatsen... Därefter blev det en ny invasion av människor och hundar hos mig som mölade skräpmat och filmmös, idag var skaran dock reducerad till 5 4-benta och 6 2-benta :) Vi såg en film som gick på 3an som hetter Kingdom, riktigt bra faktiskt.



Troja, Johan,Meya,Tina, Theo, Emma, Theo, Johannes, Charlie & Combat :)

Smidigt med liten hund

manligt, manlig Charlie...

Combat vill väldigt gärna ha bebisar med Meya som löper och är väldigt snygg

...och hon är inte så ovillig hon heller :P


Helgen har med andra ord varit helt fantastiskt bra! Längtar redan till nästa! =)

LOVE IT, LIKE IT!

Inga kommentarer: