torsdag 14 november 2013

14/11 - Tacotips

Grymt tips till dig som är glutenallergisk eller av olika anledningar inte kan/får/vill äta bröd till tacos - använd grönsalladsblad istället! :D

Jag älskar tacos, och speciellt med mjuka bröd, men nu under Fitnessfighten är det no,no (för mycket tomma kalorier/dåliga kolhydrater), så jag testade det här med salladsblad som bröd istället sist vi åt. Ska villigt erkänna att jag varit väldigt skeptisk till tipset innan (som jag tror jag såg första gången jag körde FF i sept 2011), men glad att jag gav det en chans nu :) Det funkade hur bra som helst och blev näst intill lika gott som med bröd faktiskt, plus att man inte kände sig lika proppmätt efteråt när man slapp en stor degklump nere i magen.

Ett annat tacotips (eller dipptips över lag) är att göra en enkel och nyttig guacamole på avocado, kvarg och vitlök (enligt tycke och smak på mängden, eller per uträknade kalorier)- krydda med valfria kryddor. Supergott att ha i tacon istället för creme fraiche/gräddfil, eller att dippa t ex morotsstavar i :)

Inga kommentarer: