söndag 2 november 2008

Nöjda som få

Finns det något mycket härligare än när ens hund ligger i sängen intill en på kvällen och drar djupa, tunga, nöjda och sövande andetag? Då känner man sej riktigt nöjd som hundägare när den aktivering man gett sin hund har gjort nytta och att hunden är nöjd och harmonisk. För en del kan det räcka med att gå en lite längre promenad än vanligt, Combats recept till detta tillstånd har dock denna helg varit, lördag; 2 timmar agility och lek med Nelly, lite bilåkande hit och dit, 1,5 timma på freestyletävling (varav ca 15 min egen aktivitet med uppvärm, tävl.start & nedvarv, resten passivitetsträning) därefter tillbringades kvällen och natten hemma hos höglöpande Janis... (står om kvällen i gårdagens inlägg) Söndag; ca 10 timmar på klubben, med bland annat 3,5 timmar på Bruksintrokursen, 1,5 timmas underbar promenad med Hanna & Janis, sammanlagt ca 30-40 min intensiv agilityträning, samt 20 minuter som kurshund på min nybörjaragility. Totalt denna helgen har "hunderiet" pågått från lördag klockan 12:00 till söndag kväll 20:00 (då är spelkvällen hos Hanna inräknad eftersom det var med hundfolk och flera hundar var med)


Som sagt, efter en sån här helg känner man sej mycket nöjd och glad!


Morgonstund har guld i mund?


Välkommen till GMBK & GHU!



I frosten på en runda innan kursen börjar


Vem är snyggast i världen?!

Dagen idag började 09:00 av att jag vaknade i soffan hos Hanna, sedan blev de frukost på Hannas nybakta bröd sedan gårdagen som var jättegoda (tack kompis!) och därefter åkte jag & Combat till klubben för 2a tillfället på vår Bruksintrokurs som vi går. Hade hela tiden innan trott att det var Rapport som stod på schemat idag, men fick rätt snabbt klart för mej att det var Sök som gällde. Blev lite besviken eftersom jag verkligen sett fram emot Rapporten, men besvikelsen var utan problem snart bortblåst. Det vi gjorde som praktik med hundarna idag var att själva lägga ett spår rakt fram 30 meter och lägga en spårapport i slutet. Trodde faktiskt inte att Combat skulle vara så intresserad, men han jobbade på jättebra, men självklart klantade jag till det genom att missa vart jag hade gått. Combat ville tillbaka på ett ställe, men jag trodde att jag var säker på vart jag lagt spåret och höll emot och påvisade åt det hållet jag var säker på att det var. Men givetvis så visade det ju sej att Combat hade haft rätt och velat till rätt ställe där jag gått. Suckduck på sånt, att man kan va så klantig? Spårapporten var annars himla kul att leka med, vilket vi ska träna vidare på hemma nu med och välja ut ett beteende som jag vill ha för att markera apporterna i fortsättningen. Ca 1 timma ägnade vi sedan åt lydnadsträning med en startande platsliggning. Han börjar bli säkrare och säkrare verkligen, men fortfarande väldigt "tittig" och nyfiken, men ligger ändå kvar iaf vilket är väldigt positivt. Fick ett nytt tips om ingångsträning av fotpositionen vilket verkade fungera himla bra! Fast jag gjorde det till min egna variant av det med lite blandning av så som jag tränat innan.




Plastsliggning med mycket störningar!



Efter kursen tittade jag lite på vår (GHU´s) tävlingskurs i agility där de bara var 3 deltagare idag, snacka om lyxträning! Vid 2 tiden traskade Hanna, Janis, jag & Combat iväg på en 1,5 timmas runda runt Oxsjön. Bilderna får tala för denna utan överflödiga ord... Tusen tack för sällskapet kompisar!



Bada kan man göra jämt tycker Janis



Plask!



Vad är upp och ned, och ned och upp??...


Galet... Njut!



Some poosing
vi med =)



Hmm... Va hände här?

Vet inte riktigt vad jag ska skriva... a, jo, nää... har inga kommentarer helt enkelt...


Upp, upp och ivääääg!

...


En liten pinne... Team work på hög nivå!

Livet är bra lajbans kompis!! Flytta på dej, här kommer vi!!

Fy f*n va man har de bra egentligen...

Åkte hem till min lägenhet efter detta och la mej ocg sov 30 minuter innan det var dax att återigen åka upp till klubben för att hålla Agilitynybörjarkurs. De är verkligen så himla duktiga allihopa!! Vi har egentligen kommit mycket längre än planerat så det blir att hitta på nåt nytt klurigt till nästa gång. Combat skulle egentligen vara kurshund för samma tjej som sist, men han drog hela tiden mot mej så han fick bytas ut till Benny istället efter en liten stund. Medans alla kursdeltagare plockade bort hinderna från planen så aktiverade jag deras föräldrar med att jogga 1 varv runt träningsplanen med hundarna, samt gå 2 varv. På detta sätt blev de varma efter att ha stått och tittat i 1,5 timma och hundarna lite nedvaravde och avgådda, 2 flugor i en smäll alltså =) Kursen började med att deltagarna själva fick springa 2 varv runt planen med sina hundar... Är alltid lika kul att se minerna på de små tjejerna när man säger till dem att göra det... Men det var inga sura miner utan skratt och glädje när de kuta runt. De är så himla goa =)


20:15 var jag och Combat åter i Torslanda och sedan vi kom innanför dörrarna har Combat mest sovit. För en gångs skull är han riktigt trött och märker knappt när jag går ut från rummet, vilket väldigt sällan händer =) = nöjd matte & nöjd hund!


Nu ska jag anropa John Blund och drömma om AFC finalen och att vi kommer gå in där och göra vårt allra bästa som bara någonsin går!


Hoppas DU med haft en härlig helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett stort GRATTIS till dej och Combat som kvalade in till Stora Stockholm vad duktiga ni är kommer att hålla tummarna för er i dec
hälsn Agneta och Russin

Anonym sa...

Var och kollade på växjö-utställningen och hälsade på några söta berger :)
Blir bara mer och mer intresserad :)

Kramar Lydia och Wimsan :)