söndag 19 juli 2009

v. 29 på Resö

Söndag 12 juli
Kom ju hem tidigt efter tävlingen, hann med att både mysa lite hos Hanna med Thaimat, städa och packa det sista, hämta Pick upen i Torslanda och lämna nyckeln till det paret som skulle hyra min lägenhet under Gothia Cup 12-18 juli, innan jag åkte upp mot Resö. Var ändå framme runt 21 och hann gå en promenad ner till sjöboden med mamma och pappa. En lyckad och fullproppad dag alltså =)


Nöjd :)


Hade man kunnat placera en grym skidbacke här med, och haft en pojkke att dela allt med, så hade livet vart näst intill perfekt & komplett :P

Måndag 13 juli
En tråkig dag med regn och blä. Kvällen blev dock roligare då kvällspromenaden slutade med räk och vinkalas uppe på berget hos Chrille och hans mamma, som kommit till ön sent på kvällen. Fick träffat hans flickvän för första gången också, en hemskans härlig tjej!! Lullade hem runt midnatt mätt och glad :)

Tisdag 14 juli
Hakade på Herr och Fru Jangerud till Grebbestad lite spontant, för att gå till Systemet och bunkra upp för veckan :) Blev grillning på kvällen med hela vår familj samt Lasse & Katarina, hemma hos Björne, Rosita & Evelina. Jag gick dock innan kubbspel & efterrätt för att möta upp Chrille & Annika eftersom vi redan tidigare bestämt att sitta vid sjöboden och mysa på kvällen :) Senare dök även Elin, Johan & Evelina upp. Var nog hemma runt 00-01.
Onsdag 14 juli
Solen tittade fram ganska mycket denna dag. Till och med så att vi gick ner och la oss på sjöbodsbryggan och solade och slappade. Dock kom molnen ikapp fram emot eftermiddagen så det blev middag hemma istället för där.

Senare på kvällen, runt 22-tiden, drog Chrille, Annika och jag ut med RIBen en sväng. Chrille mycket glad för att få stilla sin båtabstinens lite =) Annika ser rätt nöjd ut med för den delen :)

Och jag var sjukt nöjd!
Vi tog en tur ut till Svangen, vidare förbi Grundskär och ner till Havstensund. Hade rådslag om vi skulle dra till Grebbestad men beslutade att hoppa över det eftersom vi inte visste hur mycket bensin det fanns, plus att det var rätt sent. Tog istället ett varv runt Resö innan vi kom in i hamn igen vid 23-tiden. Avslutade sedan kvällen med att njuta lite uppe på "Panget-terassen". Väl där uppe såg vi hur ett oväder kom in längs horisonten med åska och massor av blixtar. Konstaterade då att valet att hoppa över Grebbestad var himla bra :) Satt kvar nästan fram till 01:00 och tittade på skådespelet ute över havet innan vi sa god natt och åkte hem och sov.
Torsdag 16 juli

En mycket slapp och boring dag, med lite promenader och datorhäng :) Klippte även gräset och plockade lite blåbär.
Fredag 17 juli
Solen sken denna morgon och båten packades med familj, 2 hundar, kylboxar och grill. Blev en helt underbar dag ute på favoritön Grundskär!


Undan går det, och vi gillart :P



Såå ska det se ut!!!



Herr´n som har en förmåga att roa sig själv med enkla medel. Här en frigolitboj som till slut bara var smular kvar av.


inloppet till Grundskärslagunen


En lite trött kille, en stund i alla fall :)



Sommar!


Pappa och Johan drog en sväng till Havstensund och tankade


Lunchtime. Egengrillade hamburgare, som Combat mycket gärna ville smaka på. Men icke sa Nicke!


En glad liten Milou förvandlades snabbt till en mycket oglad Milou, när han efter att vi kommit tilbaka till sjöboden, på något vänster lyckades ramla ner från bryggan. Ett fall på nästan 2 meter rakt ner i vattnet. Mamma fick göra en liten räddningsaktion. Det var som tur var ingen fara med honom, mer än att han nog än mer hatar vatten nu ;)


Skål för havet!


På kvällen blev det middag på bryggan med "vuxengänget". Lasse hade kommit med nyfiskad makrill på morgonen, som pappa rökte till middag. Mmmmmm!! Bättre än bästa lyxkrogen!


Livsnjutare =)


Ett spontant infall från mig slutade med att jag, Kalle, Chrille, Annika, Johan & Elin hamnade ute på "Bastuholmen", där vi bastade så det stod härliga till :) Har man en basufantast med sig som Kalle, så blir elden ständigt matad med nya vedträn och bastustenarna dränkta med flera liter vatten stup i kvarten...



Jag, Elin & Annika var väldigt skeptiska till bad, trotts att svetten rann i floder inne i bastun...



Men i kom vi till slut!! Detta var faktiskt årets första riktiga bad för min del. Ett snabbdopp på Marstrand kan jag knappt räkna sedan innan.
Vi var tillbaka på bryggan vid midnatt och satt sedan kvar någon timma och chillade i sommarnatten
Lördag 18 juli, Resöhamnens dag
Vädret växlade från och till hela dagen...
Tog en promenad ner till hamnen vid 12-snåret och stötte ihop med Chrille & Annika vid Tempo, men inte nog med det, där stod även Tobbe :) En "Resökompis" som varken jag eller Chrille sett på säkert 5-6 år!! Det blev kramkalas, introducering av hans söta Kinesisk-engelska flickvän Andrea och ett löfte om att festa tillsammans senare på kvällen, innan vi gick vidare. Dock gick det inte så fort eftersom Chrille och hans mamma skulle hälsa på varannan person vi mötte, och det var inte så lite folk det! :) Det var knôkfullt med folk och försäljningsstånd i hamnen som vanligt på Hamnens dag. Vi kikade runt lite, hälsade på än mer folk och tog oss sakta men säkert hemåt igen.


Ytterligare ett spontaninfall som vi fick nere i hamnen, slutade med att vi hamnade ute på Koster lite senare samma dag. Det var uppehåll och helt OK väder när vi åkte, men halvvägs framme började det givetvis regna igen, stundtals öppen himmel. Men inte blev vi ledsna för det. Det blev glass till Chrille & mig, och en klubba till Annika, sedan promenerade vi inåt ön för att ta oss till ICA så A kunde ta ut lite pengar.
När vi hade ca 500 meter kvar mötte vi ett turisttåg... Ett nytt infall ...och hux flux satt vi i en vagn och åkte med tillbaka till Ekenäshamnen, utan att ha tagit ut några pengar :)

Man har inte roligare än vad man gör sig!!


Sååå mysigt att åka båt när det regnar och blåser... Det är även ett ganska bra sätt att pierca sig på. Regndropparna blir stenhårda när man i ca 30 knop får dem i ansiktet :D
En annan bra sak när man åker båt i regn är att ha på sig vita linnebyxor...

tuududutuuuuuu!
Vi hade en fruktansvärt rolig båttur kan jag lova, vädret till trottss!! Eller så var det just för vädrets skull som va hade så himla kul... =)



Än senare denna dag var det dax för lite paarty, dock inne i sjöboden pga vädret. Tobbe & Andrea kom som bestämt vilket var riktigt kul!!



Viktor anlände även till ön under eftermiddagen för att vara med på kvällen :) Viktors mål med kvällen var väldigt solklart, vilket hade vissa konsekvenser dagen efter ;)


Annika är inte den som är den när det skålas! :)
Bättre tjej kan Chrille inte hitta, värsta lyckopillret till männska är denna goa tös!
Schwesters?


Haha... Nejdå, ni kan vara lugna. Det är faktiskt bara vatten :) Vår sjöbod är inte direkt utsedd med vattenledningar, så vi får släpa dunkar från huset =)

På hamncafét var det pubafton som varje lördag under sommaren. Dock har nivån på banden som spelar sjunkit år för år, men en sväng gick vi dit innan de stängde vid 01. Trotts att det var Hamnes dag var det inget drag. Men inte jättekonstigt dock när det står en ensam trubadur i ett hörn. Duktig visst, men heelt fel en pubafton!! Vi lyckades dock svänga våra lurviga ändå :)


Det blev efterfest i sjöboden



03:40 lämnade jag, Viktor, Tobbe och Andrea till slut och gick hem för att sova några timmar efter en riktigt rolig och "nostalgisk" Resökväll :)

Söndag 19 juli
"Grattis på namnsdagen" fick jag höra vid frukosten vid 12-tiden idag... Just ja, tänkte jag, det är ju det idag =) Fick en body lotion i present som luktade sjukt gott =) Tack kära mor :) Mådde prima och var pigg, som nästan alltid efter en utekväll. Det fanns dock andra som mådde mindre bra. Syrran hade tydligen vart uppe och rensat magen vid 6-tiden och Viktor mumlade något till svar, när jag knackade på rumsdörren för att kolla om han var vaken. Jag tog det som att han inte var så pigg på att gå upp ;)
Käkade upp min frukost och gick sedan till sjöboden för att städa efter nattens händelser. Chrille & Annika kom även för att hämta glömda grejer, och för att överlämna Annika till mitt ansvar :P Chrille åkte nämligen hem till Sthlm idag, medans A åkte med mig ner till GBG.
Fick städat det som var kvar att göra och gick hem igen. Viktor hade lyckats ta sig upp vid detta laget och vi packade ihop oss och kom iväg till GBG vid 15:30 ungefär. Tog ett stopp på IKEA Bäckebol för att köpa 2 byråer till Resö. Käkade på Gyllene Måsen, släppte av AnnikaCentralen och sedan Viktor i Gårda. Körde hem, parkerade, betalade P-biljett och kom på att jag glömt mina hemnycklar på Resö!!!!!!!!!! Mycket begåvat!! Det var bara att hoppa in i bilen igen och åka till Torslanda, där jag nu sitter. Jäkla tur att vi har en nyckel så man kan komma in här. Men jag ville ju hem till miiiiiig!! Som tur är åker Farfar & Farmor hem från landet imorgon så de tar med sig min nyckel, annars hade de fått posta den.
Ska iväg snart här igen faktiskt :) Ingen vila här inte!! Tobbe & Andrea är nämligen i stan och hälsar på deras sambo som de har nere i Schweiz där de tydligen pluggar "Hotel & management". Självklart hakar man på och festar lite med dem ikväll med!! Viktor verkar dock banga efter gårdagens hårda kväll ;) Undra vad som är öppet en söndag dock, Hamnplan är det enda jag kommer på. Menmen, we´ll see vad som händer :)
Hoppas ni med haft en himla härlig vecka och i alla fall fått lite sol? :)
Ciao så länge!

1 kommentar:

Jonna sa...

Oj, men vilket underbart liv ni verkar ha, du o Combat.
Haha, nädu.. här lär det inte bli några tävlingar.. väldigt synd tycker jag iofs, men Devil klarar inte av att umgås med andra hundar utan att bli helt tossig. Sjukt tråkigt och jag vet inte hur jag ska få rätsida på det.. :(