fredag 8 januari 2010

MyDog, dag 1

Så var första av tre dagar med uppvisningar på Mässan över. Tyckte mitt individuella gick himla bra faktiskt med en hund som var rätt sansad :) ... fyra dagars tränande på Mässan tar till och med ut sin rätt på Combat ;)

Tyvärr var min och Emmas skiva borta med vår parprogramslåt, så det blev inget med det ;( Måste bränna en ny till söndag. Så himla surt! Vi som var så taggade.
Men om freestylen gick sansat, så kan man säga att agilityn var raka motsatsen... Så vi satsar på att det går bättre imorgon med den biten helt enkelt.


Efter uppvisningarna var det dax för "prova-på", vilket var populärt som vanligt. Jag agerade speaker (Combat hjälpte till med den biten så gott han kunde, grrr!) under agilityn, och sedan fick han vara med på freestyledelen. Imorgon blir det ingen "prova-på" alls för vår del, känner att det blir för mycket om han ska orka hålla koncentrationen sedan med under Finaluppvisningen, plus att han inte är världens bästa prova-på-hund. Han har inte direkt något emot barnen, men lyssnar inte på dem utan hoppar mest efter godisen. Tar man bort godisen så skiter han i dem fullständigt och tycker att man kan göra något som är roligare helt enkelt...


När allt var klart vid 12:15 blev det mycket välbehövlig mat. Jättegod fiskrätt med potatis, skönt med "riktig" mat för en gång skull när man är iväg på sånt här, blir så himla mycket skräpmat vanligtvis. Efter maten rastade vi hundarna och gick sedan loss bland alla shoppingstånd. Fick köpt hundmat, grisknorrar i "äckelståndet", och äääntligen hittade jag en overall som satt bra och hade långa ben! Har letat som en galning efter en sådan eftersom hans gröna börjar gå sönder och har för korta ben tycker jag. Ska bli så skönt med en hund som iaf är någorlunda torr även fast man varit ute i hällregn. Combat blir nog glad med när han kan röra sig i snön sedan när det börjar bli plusgrader, utan att allt fastnar i pälsen så han inte kan gå till slut.


Dagens fynd!



Lika glad som vanligt, men visst ser det kul ut? :P


Cecilia
hade varit och hämtat ut våra nya fina agilitylagtröjor igår som jag fick idag :) Nu väntar vi bara på resten av kläderna som vi ska få efter att MyDog är över. Vi hoooppas att vi kommer få sådana västar och fleecetröjor som vi sett att Västra Djursjukhuset har på sig nu när de står på Mässan... Vi håller tummar och tår för det iaf :)


Visst blev de najs??



Är helt slut efter dagen, både jag och Combat, och ska bara vara hemma ikväll och slappa! Hade planerat att gå på AW med Emma RIncontro ikväll egentligen, men som tur var, så var även hon rätt seg, så vi hoppar över det. Men imorgon är det planerat för utgång med "bonna-töserna" + Kroat som kommer och tävlar agility lördag & söndag. B1 & B2 ska visa stan och hur man gör "in the big town". "Dagen-efter-tävlat" har de gjort förr ;P Vi får även se om fler hänger på och vart man hamnar...

Chippchipp

1 kommentar:

paulina sa...

Smilla har en likadan "regn overall" som är lite för lång i benen,men det går att vika upp.den är toppen men jag håller med om att det ser roligt ut :)