måndag 14 maj 2012

12/5 - Nydebutering i agilityn

Ja, tävling var det i lördags ja, och sedan gick helgen i ett och lite till efter det, men här kommer i alla fall en rapport:


Agility 1A: Bra och lugn start, tyvärr rivet första hinder, kass gunga som är värd en omtagning med tillhörande disk, BRA balans som jag dock inte vet om det var mest tur eller skicklighet, men nöjd och glad i vilket fall =) Jag är slarvig i handlingen efter balansen ser jag, men är i alla fall offensiv. På målrakan slinter han i utgången av en kort rak tunnel och stoppas upp lite vilket man ser på farten över de 2 sista hinderna


Agility 1B; Bra och lugn start igen, bra och offensiv handling fram till balansen vilken han tyvärr inte tar kontaktfältet på nedfarten på - men han känns iaf inte fullt lika hysterisk som innan, dvs inget "katapulthopp". Jag är fruktansvärt slarvig efter slalomet in till tunneln = fel ingång = skärpning matte!


Föråkare Hopp 1B: Lugn och bra start med lite "provocering" t o m från mig, in i första tunnelingången kommer han med en sådan hög fart att han slinter och voltar inne i tunneln, blir förvirrad och kommer ut ur ingången. Jag är offensiv men slarvig, vilket gör att han enligt banan tar fel tunnelingångar båda de 2 sista böjda tunnlarna, men enligt vad jag visar gör rätt och följer mig (ett litet armvift mot rätt ingång räcker inte utan jag skulle behövt vara betydligt tydligare med både kropp och röst innan jag drog mot utgången). Resten av loppet går väl som på räls skulle man kunna säga =)

Plus:
*Starterna - lugna och okomplicerade
*Kändes uppmärksam på mig under loppen
*Bra fokus på mig innan starterna
*Balansen i 1A-loppet
*Min offensiva handling
*Vi hade kul

Minus:
*Rivningen på första hindret i 1A-loppet - han har börjat riva det på träning lite då och då också, måste hitta ett bra startavstånd för att förenkla första hindret för honom
*Gungan
*Balansen i 1B-loppet
*Min bitvis slarviga handling, speciellt vid tunnelingångar av någon konstig anledning

Jag är väldigt glad att jag åkte, och trots att det inte blev några resultat eller "wow-upplevelser" på banan så känner jag mig nog allt lite tänd på tävlandet igen nu efter nära 8 månaders uppehåll - vi hade en kul och härlig dag trots en hel del regn från och till. Det blev mycket skratt, ful(regn)dans, thaikäk, socialiserande med bl a Mimmi & Sthlm-ligan och massor av berger-huliganer (Jonna, Urax, Ruff, Kaos, Pascal & Jessie), tjoade, tjimmade och hejande på klubbkompisarna när de tävlade, promenadade och lite mer skrattande  =)

Tyvärr hann varken jag eller Hanna J med våra 2 klass-2-hopplopp innan vi tyvärr var tvungna att åka hemåt eftersom jag skulle på fest som var bokad sedan innan, förvånande nog gick agilityklasserna i rasande fart, men sedan bromsade det upp rejält under hoppklasserna som tog en evighet - dvs tvärt om mot vad det brukar vara. Som tur var är det ju agilityloppen som är de viktiga för mig, och både jag och Hanna fick köra en inofficiell vända på en av Hopp-1-klasserna istället, så vi fick i varje fall köra 3 lopp av 4 =)
I övrigt var det en himlans trevlig tävling med glada arrangörer och funktionärer, men det kan inte bli så mkt annat än succé när Svensson-syskonen är inblandade med behjälpligheterna... Dagens bästa var nog när Simon sjöng "Östgötalåten" i ösregnet - OMG, uuunderbart och oslagbart!! ;) Dagens sämsta var när Combat hittade kodynga att glatt rulla sig i...

Efter uppgång 04:30, hämtande av Hanna J & Emelie W, 2,5 timmars morgonbilkörande, 7 timmar på tävlingsplatsen, totalt max ca 3 minuter inne på banan och sedan 2,5 timmars hemkörande där vi var nära att bli indragna i inte mindre än 2 otäcka bilkrascher, kom jag äntligen hem vid 20 och då var det dax att stålmannen-snabbt fräscha till sig, tagga till och svida om för feeeest :p ...kan redan här avslöja att jag kom hem på natten till söndag, samma tid som jag gick upp natten till lördag - blev ett intensivt och riktigt omväxlande och kul dygn med andra ord :p


**CREA DIEM** //Sarah

2 kommentarer:

Humlespunk sa...

Sista rakan i sista loppet, med bl a slalomet, var riiiktigt snyggt! Vilken fart, wow! :D

Kei sa...

Härligt! Ni verkar ha jäkligt kul, när tillfälle finns är agility något jag vill testa på helt klart!

Jag körde faktiskt FF en månad, gillade upplägget och mycket av det väldigt mycket, men har inte kunnat träna så sedan dess - försöker fixa ett upplägg som passar både mig och aske nu, haha. Men ja, Midnattsloppet alltså - var typ 5 år sedan jag var i den formen, men mål är bra att ha. Behöver en redig spark i baken ibland. Kul att du också ska springa :)