måndag 2 juli 2012

2/7 - Ford Mondeo

Yes, nu är den här, spännandeheten - min sprillans nya fina bil =) Det blev varken WW Passat Alltrack eller Ford S-Max, utan en Ford Mondeo. Har haft den  dagar nu och är supernöjd verkligen! Me like a lot! En av de bästa sakerna med den är att den är så kallad "key less" - dvs det räcker att man har nyckeln med sig så kan man öppna och köra bilen, öppnar gör man genom att helt enkelt öppna nån av dörrarna eller bagagen och startar gör man genom att trycka på en knapp =) Sjukt smart bil faktiskt - har testat den lite (ibland ofrivilligt) och det går inte att varken stänga bagageluckan eller öppna någon dörr om nyckeln ligger i bagagen, man kan inte heller låsa bilen om bägge nycklarna befinner sig inne i bilen (man kan annars låsa bilen genom att trycka på en liten knapp på framdörrarna), och den sidan där nyckeln inte befinner sig (om jag har den "på mig" på förarsidan t ex) går inte att öppnas innan den sidan där nyckeln befinner sig är öppnad (om man inte tryckt på öppningsknappen på själva nyckeln då vill säga) - dvs så öppnas inte bilen "för vem som helst" bara för att nyckeln är i närheten. 

Annat "kul-bra-å-ha-å-värt-att-veta": 
*Skinnklädsel - både för och nackdel dock
*Automat
*140 hk
*Blåtandskopplad med mobilen för hands free & Spotify/musik
*Röststyrd telefonbok (bilen laddar ner mobilens telefonbok) 
*Stor bagage m lastgaller

KIAn har varit hur bra som helst verkligen, är supernöjd med den men tyvärr är den lite liten för mig iom att jag ska få plats med både jobb- och hundgrejer, hund osv... Men vill man ha en bra hundbil för 1-2 hundar utan att behöva ha med massa annat än hundsaker så rekommenderar jag den absolut! 

Old VS new =)
Kommer bli grym till Norgevandringen!


1 kommentar:

Kei sa...

En sån bil där man inte KAN låsa in nycklarna låter som en bil för mig, haha. Grattis till nya bilen!! :)

Ja vi hade det fantastiskt i skärgården. Vi hade också siktet inställt på Jotunheim först, men insåg efter lägenhetsrenoveringen detta år att vi nog får satsa på det nästa år. Du anar inte hur avundsjuk (och glad för er skull så klart) jag är på er !!! Haha.

Fick du mitt sms ang träning? Hoppas vi kan ses någon dag för hunderier. Idag slutar min semester så jag kommer hålla mig hemma (för det mesta iaf!).

Kram Kei