tisdag 8 juni 2010

8/6 - Det blidde visst en "från ämnet-blogg"


Åkte och köpte sushilunch på Frölunda Torg idag och tog med på lunchpromenaden ner mot Hinsholmen, som är min nya runda efter överfallet på Tippen. Satte mig precis nere vid vattnetbrynet och njöt av och med min hund, mig själv, sushin och det stora blå :) Riktig vardagslyx!






Direkt efter jobbet tog jag och Combat en runda runt Sisjön. Mitt på gångvägen satt nåt litet hårigt som Combat var framme och nosade på. Det visade sig vara en liiiten ekorre som nog inte riktigt förstod vad som hände :) Sakta masade den sig upp i ett träd men vände och kom nedåt igen när jag försökte prata med den med diverse olika klick- och smackljud :P Hur söt som helst satt den uppånedpåvänd och kikade på oss bara ett par meter upp. Numera heter den "Sötkorre" och har jag tur kanske jag får se den igen, blyg var den inte i alla fall :)





Åkte hem och bytte snabbt om till träningskläder för att susa iväg till gymmet där ett BodyCombat-pass väntade tillsammans med Andrea. Fyyy tusan vad skönt det var, och trots att jag har en liten förkylning i kroppen kunde jag köra på riktigt hårt utan att bli speciellt trött. Kom att tänka på att jag faktiskt, även om jag själv tycker att jag är vääääldigt otränad just nu, nog har en hög lägstanivå när det gäller kondition och kropp. Jag tycker ju att jag är sjukt otränad nu och har inte kört "på riktigt" sedan förra våren egentligen, men ändå när jag ser mig själv i spegeln på gymmet (läs BodyCombat-salen) och jämför med andra som är där, så är jag ofta både smalare/muskligare, har bättre teknik och orkar mer än de flesta. Rätt skönt att komma till den insikten, men det förändrar ju dock inte läget, känslan och viljan att komma till min "idealträningsform" igen. Mest är det känslan tror jag, bara jag känner mig igång och fit så spelar det ingen större roll vad vågen säger, det är inte vikten som är det viktiga eller sanna heller för den delen. Jag vill ju inte bara vara "smal" utan mer "atletiskt" byggd (dock absolut inget muskelberg, utan propetioneligt & snyggt), och muskler väger ju som de flesta vet mer än fett. Jag vill må bra både i kropp och knopp helt enkelt, och vem vill inte det :) För er som är intresserade av sund träning och idrottsvetenskap så rekomenderar jag starkt denna blogg/sida; Träningslära.se För er som inte vet min historia bakåt i tiden så har jag alltid hållt på med olika sporter och älskar att röra på mig och tycker det är rätt så intressant med idrotts- och kostlära (dock kan jag inte så mycket). Innan jag började plugga Sälj- och marknadsföring var jag starkt inne på att bli tex Dietist, Hälsoterapeut, Friskvårdskonsulent och till och med Idrottslärare. De sporter som har dominerat i mitt liv är först, främst och ohotat ridningen som jag höll på med från 4 års ålder till ca 21 år, med mest intensiva "period" mellan ca 12-19 år då det var privatstall som gällde, och gjorde ända fram till att jag la av helt. I stallet var jag i ca 4-7 dar/veckan i miiinst 3 timmar, oftast betydligt mer, på helgerna hela dagar. Min absolut mest intensiva "sportperiod" var i högstadiet då jag även höll på en hel del med mina 2 andra, "andra hands-sporter", det var häst(ar) 5-6 dagar/veckan, friidrott 1 dag/veckan (tränaren ville dock mer såklart) och gymnastik 2 dar/veckan, en ekvation som inte riktigt går ihop om man inte pusslar lite :P Som tur var låg gymnastiken i Torslanda liksom stallet :) Det här med hunderiet kom egentligen inte in i mitt liv för ens jag var ca 15 år och vi äääääntligen köpte vår första hund, Milou (numera pensionär), och sedan växte mitt hundintresse och tog överhand succesivt, till att idag vara det det är :)



Hmmm... kom lite från ämnet, men nu vet ni lite mer onödigt vetande om mig iaf (i väldigt kort version) :P


Åter till ämnet; dagen idag...


Drog hem och hämtade Combat efter träningen och åkte till Högsbo/Marklandsgatan för att möta upp Andrea igen och köpa thaimat innan de stängde vid 21. Den avnjöts sedan hemma i hennes nya fina lägenhet till den genialiska TV-serien "Cougar Town". Hög vardagsmys-faktor och ytterligare en dag i min smak! :)



...När jag ändå kom in på ämnet häst var jag bara tvungen att lägga in lite bilder från min gamla liv och en del av de hästar som betytt mycket för mig under åren.


Jackpot - en stabil Welsh med både hopp- och lite dressyregenskaper. En staaaaark klippa :)



Ibland hängde Milou med på promenad, tyvärr trivdes han inte så bra i stallet så det var inte så ofta


Min egeninridna böna Bruno samt Zara & Olle. Bruno var ett kapitell för sig själv men snäll som en daggmask, stackarn fick stå ut med många påhitt och tokigheter :P Min fina underbara!



Fiiina Armani, min lilla bråkstake som blev en pärla (dock med djävulshornen kvar någon gång ibland) =) Hade på tillridning i drygt ½ år med många härliga minnen.




Dante (Fjante, Klante ...kärt barn har många namn), också en tillridningspålle, dock ägd av de som ägde de andra hästarna (förutom Armani) som jag "har haft". En mästare på att stå på bakbenen (han tyckte väl inte mankmåttet på ca 175 cm räckte), men alldeles underbart lynne och humör i övrigt.




Förutom dessa hästar finns det ytterligare 4 st som betytt otroligt mycket och extra för mig (utan att överdriva är det ca 20-30 olika hästar/ponnyer som jag ridit mer eller mindre regelbundet under mina "privata hästår" och även några under ridskoletiden, varav 10-15 st som jag även tävlat, men vissa har såklart en större plats i hjärtat och kommer alltid att ha), tyvärr har jag inte dem på bild men de är absolut värda att få sina namn nämnda: Alfa, Felicia, Mirakel & Apachi. Saknar er alla, mycket!
Varken bilderna eller texten gör väl egentligen mitt häst/stall-livrättvisa, men tyvärr har jag inte så många digitalkamerakort från denna tid, och att förklara min och Zaras "förhållande" till de hästar och ägaren till dem hade behövt ett alldeles eget inlägg, utan att garantera att det hade blivit speciellt klart och tydligt ändå :P Så jag försöker inte ens gå in på det, inte denna gång i alla fall :)


2 kommentarer:

Mikaela Sandbacka sa...

Här var det många hästar som man känner igen både till utseende och namn, hästar blev aldrig mig grej dock, det stod stora syrran Mia för och såklart moster Gunvor... ;-) Hästar är deras grej, hundar min *ler*...

Sarah Carlsson sa...

Nä, har nog aldrig sett dig rida faktiskt =) Det enda minnet jag har med dig i närheten av hästarna var när vi var uppe i Globen med Dinky och du och Annelie också kom upp och var med för att titta när de tävlade :) Ett riktigt härligt hästminne att ha med resten av livet =)

Min syster och jag har heller aldrig haft samma intressen, på både gott och ont. Men så länge man trivs med det man gör så spelar ju inte det så stor roll egentligen :)