onsdag 31 augusti 2011

31/8 - FIT for fighting!

Get fit or die tryin är ett uttryck som används flitigt lite här och där, och jag är väl inte sämre än att själv haka på den uttrycks-trenden...

En dag för några veckor sedan surfade jag in på en sida på nätet efter att ha snackat lite med en kollega. Jag kikade runt lite och hux flux så hade jag klickat in mig på "Anmäl" och ett, tu, tre hade jag fyllt i alla uppgifter och betalt den lilla avgiften.

Hepp, jag var på någon minut anmäld till FITNESSFIGHTEN.
Nu under hela 30 dagar (hela september) ska jag träna 1 timmas intensivt styrke-, core- och konditionsprogram varje dag, samt äta efter ett speciellt och strukturerat kostprogram... Utöver detta ska jag också köra BodyCombat iaf 1-2 ggr i veckan och promenera hunden varje dag såklart.
Ja så nu jäklans ska det hända grejer ser ni ;) Skämt å sido, jag ser detta med Fitnessfighten som en kul grej mest, vill prova och se vad det kan ge och ser fram emot (dock med lite skräck) det där med matdelen lite extra - kaaanske för en gångs skull kan få lite rutin på mitt matintag och förhoppningsvis lära mig att bibehålla detta hyfsat även när "fighten" är över. Som det är idag är jag världssämst på att äta rätt och regelbundet, först och främst regelbundet - ena dagen kan jag käka ett äpple och nästa dag käka typ 7 ggr varav typ McD till lunch och pizza på kvällen... När tiden tryter får maten stryka på foten i mitt liv som det är nu. Skärpning!
Jag har en kollega som också är med (hon som tipsa om sidan) och har även fått med mig Nina, så vi är några som kan peppa varandra  =) Min kollega och jag ska även försöka hjälpas åt med maten så ofta vi kan - ena dagen tar hon med lunch till båda, och nästa dag jag.



September blir alltså en månad med mycket fokus på mig själv, som en kickstart efter semestern liksom =)

Ikväll ska jag ta mina mått runt midja, lår och överarm samt "förebilder" framifrån, från sidan och bakifrån och lägga in på min sida. Tog vilopulsen i morse och vägde mig igår på gymmet. Alla dessa mått ska sedan tas igen om 30 dagar ...ska bli spännande att se resultatet faktiskt =)

Det jag tycker känns bra med detta programmet, som faktiskt också är en tävling, är att det inte är något som helst "bantarprogram" utan verkligen är inriktat på just träning, livsstil och hälsa, och att väldigt många som är med (tror deltagarantalet låg på närmare 250 400 personer) är folk som tränar mycket redan nu innan.
Har ju kvar min sista gång med min PT Sportlife också, ska se om jag kan få bokat en tid nu inom kort. Ni som läst och hängt med här ett tag vet ju att jag första gången med honom gjorde ett styrke- och konditionstest, samt en "kroppsmätning" av fett och muskler, det är en likadan genomgång vi ska göra nu sista gången och se vad/om något förändrats. Tror dock jag kommer ligga på ganska samma resultat (kanske till och med sämre) i o m att jag precis satt igång med träningen efter sommaruppehållet, men tänkte att jag ska ta de siffrorna och sedan göra en ny mätning när fighten är över och se skillnaden där emellan. På så sätt får man ju verkligen koll på resultatet  "på riktigt".
På tal om PTn så är det något jag kommer att fortsätta köra med även nu när mitt "PT-paket" är slut, är jättenöjd och lärt mig mycket på de 6 gånger jag kört nu i vinter/vår. Tänkte försöka köra typ en gång var 4-6e vecka lite beroende på hur ekonomin ser ut.

Sådär, nu vet ni hur mitt liv kommer se ut den kommande månaden :p NU ska jag gå och köpa mig en  pizza kycklingrulle och burk-Cola till lunch ta mig tusan!

...får se om jag lägger in mina mått ikväll =) HÄR kan ni se mina "mått-resultat" från PT-genomgången från den 2/2 2011, ser redan nu att iaf vikten är 2 kg sämre nu än då... :p


(Varför inte gå med i Fitnessfighten själv? Du har hela dagen på dig ;p )

**CREA DIEM**
//Sarah

Inga kommentarer: