onsdag 10 september 2008

Blodtappad


Idag har jag äntligen varit hos läkare för en mer ordentlig utredning för mina leder. Det har tagit ett jäkla tag att boka denna tid, hat tääänkt göra det i säkert 1-2 år... Och nu är besöket äntligen avklarat!! Tack alla som tjatat och vart på mej om att få tummen ur och boka!! Utan er hade det säkert tagit ett par år till, typ tills jag inte kunnat gå längre eller så.


Men som sagt nu är det gjort. Blev undersökt av läkaren först, eller mer utfrågad om vart jag har ont, hur, speciella tillfällen mm mm, och sedan kände han på alla leder som jag har värk i; fötter, knän, höfter, rygg och handleder. Tidigare har läkare sagt att det är överrörlighet och jag har gått hos sjukgymnast för ryggen ett tag år 2004, men slutade rätt snabbt med det eftersom det var så idiotiska tider som fanns bara. Har alltså sedan 2003 nångång gått och trott att det är överrölighet jag har, men förra året när jag var hos läkare för något annat passade jag på att kolla med honom om lederna också lite snabbt, och han tyckte inte att jag var överrörlig och sa att jag skulle kolla upp dem igen... Och det är det jag gjort nu då, det färskaste utlåtandet är som följer: Nej överrörlig är du nog inte, men klart väldigt rörlig. Knäna knakar en del... Fötterna går i och för sej att vrida väldigt mycket, stukar du ofta dem?
Pratade en stund till och han sa att det kan vara någon form av kronisk ledinfalmmation eller/och en "svit" efter allt idrottande. Kan vara så att musklerna runt lederna blir mindre och mindre, eftersom jag inte alls får den styrketräning som jag är van vid redan när jag var 11-12 år, och att istället lederna belastas mer och mer nu då. Han rekommenderade att börja med både sjukgymnastik och träning igen (ska ju börja på SportLife nu snart igen ...vilken dag som helst) Visst känner jag mej klart bättre i knän och fötter när jag håller igång och tränar mer styrka, men samtidigt har jag haft ont i knän och rygg i 10-11 år så det kan inte vara hela sanningen heller.

Blev i alla fall skickad till provtagningen och de tömde hela 5 eller 6 olika rör med mitt stackars blod för att ta diverse olika tester på. Som vanligt blev sköterskan glad när hon fick se mina armvecksådror som syns så tydligt (tänk vad olika saker som gör oss glad kan vara), men hon var tvungen att hålla nålen i rätt läge hela tiden för annars så stannade blodflödet upp av någon konstig anledning. Undra hur ofta de tar prover på någon som garvar och skojar med dem, när de behöver mecka lite med nålen. Jag tyckte det var lite komiskt i alla fall, effekten var precis som när man trampar på en vattanslang liksom. Så nu är det väl bara luft som pumpas runt i ådrorna kan tänkas efter den tömningen.
Hoppas både att proverna SKA visa och INTE visa något konstigt. Visar det någonting så hoppa jag att det finns ett sätt att "bota" det för att kunna bli bra, men samtidigt kanske det visar någonting som jag alls inte vill veta av... Lite jobbig väntan nu faktiskt fram tills jag får svaren nästa vecka.


En av mina högsta önskningar just nu är att få veta att jag kan bli bra och slippa den mesta värken i alla fall, orkar, vill inte, har inte tid att ha ont mer nu!! Är så tröttsamt det här. Just nu är det iofs rätt OK. Så fort jag får ihop pengar ska jag köpa mej en "Back on Track" madrass och hoppas på att den kommer hjälpa mej lite iaf.

Kan tänka mej att det inte är så många som vet att jag har såhär ont, men det är för att jag är rätt bra på att dölja det tror jag och inte klaga allt för mycket. Kör mer på "bit ihop och härda ut"-stilen, finns många fler som har det betydligt värre än mej. Men man kan ibland se på mej i vissa röreöser att ansiktet skrynklas ihop, då får jag sånna där blixtsmärtor. Ibland har jag även handled/er & fotled/er i stödbandage om jag är inne i en mer ond period och när jag tränar har jag alltid mina knäskydd på. Har även ett par fortledsskydd från McDavid med 2 fasta stödskenor på varje sida om foten. Kan varmt rekomendera dessa, men det tar ett tag att känna sej bekväm i dem.


Sådär, detta var nog 1a och sista gången jag går in på detta så här ingående, gillar inte att gnälla och blotta mej såhär. Så hädanefter kommer bara jag gå in på kort lite då och då om jag märkar någon skillnad när jag tränat ett tag och självklart säga till när jag fått provsvaren då.
Nu ska jag i alla fall sova. alleles för sent som vanligt...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja hoppas verkligen att du får svar på dina undringar om vad det är och att det går att få bort :) Det kommer nog att gå bra :)

Hoppas du får en bra dag :) Så lär vi ju höras senare tror jag :)
KramKram

Sarah Carlsson sa...

Tack =) Ja vi får hålla tummarna, även för att du ska få rätsida med dina leder.

Ha en toppendag själv! =)
Kramen