måndag 15 september 2008

Slask + troll = Plupp

Efter fikan åkte vi direkt till klubben för promenad och agilityträning. Vi tog Slaskrundan men utvidgade den lite och kom ut på åker/ängen nedanför skjutbanan, sedan byggde vi på med vår Trollrunda, och Slaskrundan + Trollrundan = Plupprundan, ett självklart namn, eller hur?? Vi är väldigt nöjda med vårt namnresultat iaf! Den nya rundan tog ca 1 timma om man går i vår takt, alltså om man trampar på och inte masar sej. Ska man ut och gå ska man göra det på riktigt tycker vi!! =) (även våra smått galna hundar, huur hinner de väja för alla träd, stubbar & stenar?)
Träningen idag gick riktigt bra!! Vi byggde 2 kombinationer, en med massor av kontaktfält och en med självständighet och ingångar i slalom, som vi sedan byggde ihop till en klass 1 bana (vi tror att det var det iaf, inga större svårigheter med den väl?)
Slalomkombinationen gick ut på att man som förare springer på en rak linje och låter hunden söka rätt ingång och suga framåt, jag varierade den med att gör lite olika byten bakom och framför med. Den var riktigt rolig och nyttig!! Rekommenderas verkligen. Man kan göra den hur lång man vill egentligen beroende på hur många slalomdelar och markyta man har, och självklart även från båda hållen.
Kontaktfältskombinationen kunde man köra som en evighetsbana om man så ville, även den var riiiktigt rolig!!
Han sög på bra och lyssnade på svänghjälper, även över balanshinderna var farten hööög och han börjar också få bättre fart ner på nedfarterna hela vägen till marken. Slalomen är han otroligt duktig på!

Slalomträning
Kontaktfältsträning

Klass 1 bana

Såg att även Hanna i sin blogg idag funderat lite över hur bra hon har det, och utan att veta om det så gick jag precis och tänkte de tankarna när jag blivit avsläppt efter träningen.
Vad behövs för att göra Sarah glad just nu?? Jo, ett par gympaskor, en vän, 2 hundar, en skog, lite agilityhinder och en kopp thé :) Vad saknas där liksom?? Jo, kanske lite pengar och en snygg hunk att mysa med (kom ihåg att bestämningen på "snygg" är det endast man själv som sätter. Alla är olika snygga i olika ögon.) Iofs föredrar jag mer söt-charmiga killar än snygga, just for knowing ;)
Nu väntar snart en ny dag, ska bara sova lite emellan. Efter jobbet imorgon blir det instruktörsmöte på klubben.
Ha de gott
Kramar =)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag glömde leta efter Plupp, men han är sååååååååååå söt. Vi ses kanske på klubben ikväll, jag ska till stallet innan men funderar på att smita lite tidigare från jobbet. Jag har hur många timmar att ta ut som helst...

Min vitamininjektion verkar inte ha hjälpt. Grrrrrrrrrrr......!

Anonym sa...

Tack för tipsen med agilityn :) Ja tar genast och kopierar och sparar banorna :)

Det är lite lustigt när jag nu vet hur er klubb ser ut. Man föreställer sig alltid hur det ser ut hos folk och så, men det är roligare veta :) Ni har det verkligen stort och fint där :) Men det känns som man måste vara beroende av bil för att kunna ta sig dit, lr? Rätt långt att gå annars kanske..

Skönt att ni är nöjda med livet, det är så det ska vara :) Hoppas veckans första två dagar vart bra, och att resten blir ännu bättre :)

Har du träffat Mr Aa nå mer? ;)
Kramisar

Sarah Carlsson sa...

Hanna; krya på dej! och tusen tack för hjälpen med promenad av hund!!
Karro: Säg till när du testat å berätta hur det gick =) Eller hur skapar man sej en bild av hur det ser ut på olika ställen innan man vart där. Undra när man hamnar på er klubb 1a gången? =)
Ja, tyvärr så ligger den ju väääldigt off, från närmsta busshållplats tar det ca 50 min att gå. Så man är beroende av skjutts om man inte har egen bil.

Veckans 2 första dagar har bara vart bra och gått i jobbet och hundens tecken och kommer nog fortsätta i samma stil =) Hoppas du haft och kommer få det toppen med!

Kraaaam