torsdag 4 september 2008

Ensam hemma


Har vart och lämnat Combat i Torslanda nu efter träningen, usch vad tomt det är här hemma nu. Sagt det igen och säger det igen, huuur klarar man sej utan hund??!!

Zara kom hit förut vid 18:30 och vi kollade på den nya freestylefilmen från Sveriges Hundungdom och drack thé innan vi åkte upp till klubben för att gå en promenad och träna med Hanna. Hmm, tjaa, vad ska man säga... Lite smårolig och passar säkert jättebra för de minsta medlemmarna som går kurs. Tyvärr hade de filmat lite konstigt tycker jag och musiken var inte synkad med freestyleprogrammen vilket var synd. Blir inte samma effekt när inte musik och rörelser hänger ihop.

Träningen gick bra, men han var vääääldigt hypad. Lyckades ändå hålla ihop hjärncellerna hyffsat tycker jag. Hanna hade byggt en kul bankombination med både tajta och knixiga svängar och ställen att springa på. Han börjar bli väldigt svängbar nu så länge hinderna står tajt och det är trixigt, men slarvar ibland med bakbenen när det går fort och han ska svänga i luften. Balanshinderna gick det bättre med idag igen, mer fart när jag höll mej nära och belönade direkt rakt ner. Behöver bygga upp lite självförtoende där igen hos hårbollen.

Tränade även lite lydnad och freestyle. Fattar inte att man kan tycka det är så kul med lydnad så man knappt kan sitta still och hoppskutta fram istället för att gå normalt? Han behöver tagga ner några hekton för att lydnaden ska bli riktigt bra, nu är det för hetsigt och ivrigt. Men hellre det än en hund som inte vill alls! Freestylen gick himla bra, tänk om han kunnat backa så bra alltid! Körde en del fjärrdirrigering efter att han backat ca 25 meter ifrån mej. Sitt, ligg, stå, snurr, stilla & spinn i olika kombinationer. Det verkligen lyser om honom när han får vara på träningsplan! Min underbara lilla träningsnarkoman-kompis!!


Ska packa inför helgen nu eftersom jag inte kommer hem för ens på söndag kväll efter att jag går imån bitti. Det bär ju av till Kolmården 16:30 och årsmöte med Sveriges Hundungdom på lördag & söndag. Ska bo på Vildmarkshotellet, ha de gott, käka god mat i massor, kanske bada lite pool, skratta och fjanta mej med kompisarna och även sitta i en del möten och diskussionsgrupper. OCH givetvis en av de absoluta höjdpunkterna; få gosa och klappa på vargarna eller gå in i "lejonkulan" (en stålbur i mitten av lejonhägnet) eller få klickerträna med delfinerna. Har önskat vargarna som 1a val, *hoppas*!!! Tänk va coolt att komma hem och kunna säga att man kramat på en livs levande varg!! ...eller så kanske man inte kommer hem alls :P

Datorn och min lilla 3-dongel åker självklart med, ska försöka hinna uppdatera dagarna med text och bilder direkt på plats.


Nu ska de packas!!
(Någon av de här blir det i helgen)
Närkontakt varg
Du är hos vargarna i en timme och du får då lära känna den mytomspunna vargen. Djurvårdaren finns med hela tiden och berättar allt du vill veta, medan du och vargarna bekantar er med varandra. Normalt är de skygga djur, men det upplever du inte här. Du kanske t o m får en nyfiken tass på dina axlar!
Lejonkulan - guidad visning
Följ med in i det innersta gömslet i lejonens hägn på Kolmården.En djurvårdare berättar saker du inte visste om detta grandiosakattdjur. Du får komma så nära att du står öga mot öga med ettlejon och t o m kan känna dess andedräkt. Totalt ca 1 timmevarav visningen tar en halvtimme.
Träningsvisning Delfin(från läktare)
Är du nyfiken på hur man tränar delfinerna i Kolmården? Välkommen på en interaktiv timme där du med egna ögon får se hur delfiner tränas på Kolmården och kanske använder vi dig som försöksperson för att illustrera träningens tekniker! Vi berättar och visar från grunden hur delfiner tränas. Tränarna och djuren kopplar ihop teori med verklighet och på ett lättfattligt sätt får ni inblick i djurträningens fascinerande värld.

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow, spännande helg! Hoppas du får det bra!