söndag 28 september 2008

Huvudvärk


Tur att Alvedon finns och en skön säng!

Missade nästan 1 timma på Rallylydnaden eftersom jag inte hade någon att åka med upp för ens Michaela blev uppskjutsad. Hoppade in de sista 30 minutrarna och körde 2 olika stationer som de hade. Allt var saker vi redan kunde så det gick utan större problem. Men det är verkligen jättebra träning att vara på plan med andra hundar och träna passivitet, vilket Combat har väldigt svårt för. Han testar att backa, snurra, ligga,sitta, ligga, buga, sitta fot, spinn, tass, skälla... för att förhoppningsvis få beröm för att han gör någonting rätt. Om det är någon nackdel med att ha en hund som är tränad att tänka mycket själv så är det just detta eviga testande av olika saker hela tiden, även när det inte är tänkt att träna :) Tråkig matte som jag var så la jag honom på en platsliggning istället ca 15 meter ifrån gruppen med hundar, och stod själv vid gruppen. Perfekt plattsliggningsträning! Hehe =)


18:00 drog min kurs igång och 11 mattar + 1 husse skulle lära sej hopphinder, långhopp, rund tunnel & början till slalom samt lite kontaktövningar. Har du någonsin försökt överrösta, en storskällande labrador, en pipande pudel, två skrikande cairnterriers och diverse andra ljud från andra hundar så att 12 personer ändå hör vad du säger? Inte? Ett tips, testa inte heller, du får garanterat huvudvärk! Det är alltid lika mycket ljud 1a och 2a gången på kurs, speciellt där det är så många deltagare. Hundarna har aldrig sett varandra förut och vill inget hellre än att kolla av vilka som är där, medans matte eller husse står i andra endan av kopplet och vill att de ska samarbeta med dem istället... Men jag måste säga att de klarade av det jättebra, som jag sagt innan, detta blir/är en kul grupp att ha tror jag helt klart!

19:30 sa vi tack och hej för denna gång och alla verkade nöjda, förutom mitt huvud... Man ska dessutom när man lyckats överrösta alla hundar, stå och vara koncentrerad i 1,5 timma på helst allt som händer runt omkring samtidigt som man kanske hjälper en enskilld person med ett specefikt hinder. Det tar på det blonda huvudet kan jag lova! Tuuur att jag har Johanna & Michaela med mej som hjälper till på att alldeles utmärkt sätt.

20:00 mötte jag upp Hanna som kommit hem från Finland och VM i agility och gick runt Safjället med våra galna jyckar. Hon hade en himla snygg jacka på sej som hon köpt på tävlingarna, den är inte ens släppt på marknaden än, det ni ;) Fick höra om olika agility- och klädstilar hon fått se från de olika länderna, och enligt henne så är nya agilitymodet, med Litauen (va de va?) i spetsen, korta vita tenniskjolar och tajt linne... *grrrr*


Nu ska jag hoppa i säng och välkomna John Blund! 07:20 blir jag upphämtad imorgon och en ny vecka rullar på...

1 kommentar:

Anonym sa...

Okej!! Men kul med läger!!
Det dumma är ju att jag oftast jobbar vardagar och när jag väl jobbar så är mitt pass mellan 11-22.00 så det är svårt med träning dom dagarna...nästa helg ska drar vi iväg till Dalarna för att hålla kurs men hör av mig framöver om när jag kan:)
Kram Lilja