måndag 12 november 2007

SM-pinnen så nära, men ändå så långt bort

Söndagen i Rättvik var väldigt skön, jag och Cillen fick sovmorgon och blev hämtade vid 12-tiden *härligt* Tyvärr fick även Mikaela sovmorgon eller snarare sovdag oxå... Hon vaknade och mådde jättedåligt stackarn!! Fick ligga/sitta hela dagen på läktaren och pina sej igenom dagen, för att sedan sätta sej i en fullknökad bil i 8 timmar. Usch, tyckte verkligen riktigt synd om henne!! Det är nog det värsta med att åka på långtävlingar, att man är så himlans långt borta när det händer något. Vi hade ju en rätt hemsk upplevelse under midsommarveckan på Gotland oxå nu i år då Cola blev akut sjuk, eller som den gången då Milou fick stopp i urinröret av akut urinsten uppe i Tranås... Som tur är har alla sådana incidenter slutat väl iaf med hjälp av alla underbara kompisar i gänget och personer runt omkring på tävlingsplatserna som ställt upp och hjälpt till.

Menmen... åter till ämnet. Vi höll på att missa vår banvandring för agilitylag-klassen då vi kom precis när den hade börjat, utan att ha de minsta aning om det. Va ju tur att Jane frågade lite undrande om inte vi skulle gå banvandring... "- öööhhh, vaddå? Den e väl inte nu ändå??" Men det var precis va den var... :S Fortfort, fick tag på Micheala & Cillen, slängde ifrån mej Milou till sjuka M som helt plöttsligt satt med 5 hundar :p och lämnade Combat kvar i bilen som vi höll på å packa ur och sedan skulle åka till centrum med tänkte vi... Haha, blev ingenting med det, utan banvandring i 110 knyck istället :P Men huvudsaken var ju att vi hann =) Missade nog bara 2 av de 8 minuterna.

Som dagen innan så diskade vi oss i laget, men till skillnad från då så var jag nöjd med Milous & min insatts iaf. Han var mycket mer taggad, drog på hinderna och lyssnade kanonbra på svänghjälper mm. Det var väldigt skönt, för var faktiskt lite bekymrad över det sega tempot på lördagen. Men det var nog inget mer än hans vanliga "dag-till-dag-form" som spökade då. Jaja, det var bara att ta nya tag och hoppas på sista klassen, hopplagklass.


Cillen & Buddy in action
Jag & Milou in action






Blev lite småpromenader i väntan å nästa klass och satt och kollade en hel del på tävlingarna. Bland annat gjorde Annika Aller, "våran tränare" 2 jääävligt snygga lopp med sina hundar Ess och Ian. Det med Ess var näst intill helt perfekt, sådär så att man fick rysningar (hmm, jaja, man blir skadad av denna sporten efter ett tag :P ) Fick till några snygga kort i hagarna bakom ridhuset trots att det är näst intill omöjligt att få till ett bra kort över huvud taget på ulltussen och att Milou helst av allt ville ligga i ett varmt knä i en bil eller så, istället för att stå å frysa i snön =)


Combat spanar mot hästarna


Milou, snyggast av alla!





Buddy ställer upp snyggt i snön



Så var det äntligen dax att köra nästa lopp, denna gång med bangång i hela 8 minuter ;) Först ut var det Cillen & Buddy och de gjorde ett kanonlopp! 0 fel och utan tidsfel. 2a par ut var Michaela & Benny, även där ett grymt snyggt lopp med 0 fel och inga tidsfel... Bara jag & Milou kvar... och vi fixade det! (dock med 2, 75 tidsfel) Efter oss hade vi 5 lag kvar och vi låg på en 2a plats än så länge... Totalt var det 10 lag, och 20% av antal starter får SM-pinnar, så vi skulle få våran pinne OM inget av de 5 återstående lagen gick om oss... När klassen var slut visste vi nte hur det gått för de andra, och vi missade prisutdelningen, men tillslut fick vi tag på en som hade koll och vi komm på 3a plats. Sååå irriterande!! Så nära, men ändå sååå långt bort *grrr. Jaja, vi var iaf nöjda med våra insatser och kunde åka hem med någorlunda glada miner iaf =) Bättre lycka nästa gång, men som sagt innan, chanserna att ta oss till SM 2008 krymper väldigt snabbt... =( Vi får väl satsa på SM 2009 i annat fall...

Sista rastningen i Rättvik innan hemfärd

Alla 4 tvåbenta & 5 fyrbenta + packning inlassade i bilen

Japp, då var det bara att packa in alla i bilen tillsammans med all packning igen och dra oss ner mot GBG igen =) Lite smått otroligt faktiskt, så hade den mystiska lampan slutat lysa i bilen :D Vi höll tummarna för att det skulle hålla hela vägen hem (och de gjorde den)! Eftersom Lars, Emmas boyfriend, skulle åka med oss ner till Borlänge var vi 4 pers i bilen ett tag, alltså ännu mer trångt å mysigt :P Vi startade från Rättvik vid 15:30, lämnade av Lars i Borlänge vid 16:30 tiden och fortsatte sedan färden mot framsidan igen. Precis som på uppvägen tog vi de lugnt och körde i det tempo vi kände för, ingen jäkt å stress *skönt* 8 timmar gick fort och jag körde de sista 2 timmarna hem, vi anlände till GBG vid 23:30 snåret hela och re... nä, inte rena, det va inte sant ;P

Ja, det var allt för denna gång. Nästa långhelgstävling blir i December till Älvsjömässan, längtar redan =) Dock ska jag åka utan hundar då, för att ha tid att hinna titta på allt för en gångs skull!

????

Combat verkar rätt nöjd efter sin första riktiga långhelgstävling =)

(P.S. Idag på jobbet har de inte hänt mycke, vat rätt trött. Har bara vart hemma å tagit det luugnt nu ikväll)

Inga kommentarer: