söndag 11 juli 2010

10-11/7 - Agilitytävl. i Bjuv

Helgen har i helhet varit hur bra och kul som helst, men just agilitymässigt så är det nog mest besvikelse för min del. Fick ingen bra känsla alls i något lopp egentligen, möjligtvis i det laghopplopp som vi nollade, men inte fick på film tyvärr. Kontaktfälten är tillbaka på ruta 1, med helt hysteriska avhopp ut i tomma intet. Jag blir toookig! Kan kaaaaanske ha en teori om varför dock... Sist Combat tävlade var det på vår klubbs KM med Paulina, och sist han tävlade med någon annan var det samma visa med kontaktfälten, de fullkomligt försvann. Paulina är jätteduktig och noggrann, och Hanna & Nettan som tävlade honom för ca 1 år sedan är hur bra som helst med flera år på SM-nivå. Men Combat är en hund som får lillfingernageln men tar 2 händer om han kan och vinner något på det själv i all iver han har... Han känner absolut på sig om saker och ting inte är som de brukar, och har han en gång "kommit undan" så har det satt sig i minnet, vilket visar sig speciellt i pressade situationer där mycket stress är inblandat, så som tävling.
Som sagt är detta min egna lilla teori, som jag på ett sätt hoppas är rätt... Det blir hur som haver stanhård kontaktfältsträning framöver med mycket stress och press för att försöka få det så tävlingsmässigt likt som möjligt, och jag ska försöka få lite olika kompisar att köra med honom på träning också för att få in beteendet även om det inte är jag som kör, och han känner igen mina signaler, utan att det ska utföras ALLTID, oberoende av situation!


Några som till skillnad från mig lyckades bättre var Veronica, Emma N & Elin, som alla knep var sin 1a plats i klass I, Veronica & Ila med uppflyttning till Hopp II :) Jenny & Chili knep en 3e plats i klass III med Cert & Linn & Ella plockade SM-poäng. Hejja och grattis till alla er!

Förutom Combat så hade vi (Linn & jag) med oss Cecilias (Cillens) Patric iom att hon tyvärr var sjuk :( Vi körde ju lag på lördagen som vi sett fram emot efter vår SM-pinne som vi tog i Råå sist. Dock blev det tyvärr inget lagresultat denna gång. Michaela & Benny gjorde 2, som vanligt, snygga och felfria lopp, medans Patric blev diskad i båda, och Ella 0a i ett lopp och Combat i ett , alltså bara 2 hundar i mål i båda klasserna. Attans oflyt.

Har aldrig kört med Patric innan men det var riktigt kul faktsikt :) Skönt att köra en hund som man för en gångs skull hänger med och som man får leka lite "katt och råtta" med, ligga nära och vara på och hålla i, i varje millisekund . Påminde mycket om hur Milou var att köra, fast med mer fart och lite mer lättstörd avomgivningen. Körde 5 lopp med honom varav vi blev diskade i 3 (dock "OK" diskningar), men tog oss igenom agility klass II och hopp klass III (dock med några fel + tidsfel). I agility II kom vi "till och med" på en 8e plats av 30. Inte heeelt illa pinkat ändå :) Lilla duktiga Kakan.





VÄRMEN var näst intill olidlig dessa 2 tävlingsdagar med ca 30+ i skuggan och hög luftfuktighet. Det blev ett antal vändor till vattenslangen för avduschning både för oss och hundarna, och mycket tid i skuggan. Alla våra hundar i vårt "läger" tog det dock bra och på banan såg man ingen större skillnad i fart eller engagemang.


Elin svalkar sig i skuggan och jag fixar mig en utomhusduch




Bodde gjorde jag, Linn & Jenny hos Veronica. Linn och jag befann oss på tävlingsplatsen i 12 timmar på lördagen, men kom till vår förtjusning och stora tacksamhet till färdigdukat taccosbord när vi kom fram till Virres fina hus. Det blev mycket flams, trams och kul samtalsämnen under kvällen, as usual :) Tur för V att hon har ett stort eget hus då vi fyllde ut hennes normala kvot på 1 människa, 3 hundar & 2 katter med ytterligare 3 människor och 5 hundar (alltså 2 katter & 8 okastrerade hundar inom samma väggar). Ila är ju lite hemligt kär i Combat och följde honom i varje steg och försökte få igång honom att leka. "Tyvärr" är han en ganska svårflirtad och tråkig herre, men hon lyckades allt några gånger och de for ut i trädgåden som små kanonkular med det typiska "bergerfnattet" där bakbenen har en tendens att krypa in och hamna framför huvudet..., självklart med polisen Theo hack i häl för att se att allt gick rätt till ute på hans gård med hans lillasyster. Vi kom väl i säng vid 1-tiden och sov som små prinsessor allihopa.




Låång väntan på Linns sista lopp




Maaat, finally!



Chili & Combat ääälskar att mysa ...eller inte :P




Så nära, men så långt bort från en liten smakbit



Lite färg fick man allt :)



Bus i trädgården




Combat & Ila charmar varandra




Veronica med hus, hundar & katterna Vimse & Vimsa





Obligatoriskt morgonmys :)




Hela högen hund :)
Combat, Patric, Ella, Lira, Blondie, Ila, Theo & Chili





Klara, färdiga, spriiing!



Blev lite omändringar med samåkningskonstallationerna på hemvägen så jag & Linn fick hysa in Jenny & Chili i min bil. Snacka om att jag hade kunnat vinna VM i bilpackning så som jag fick in allt på millimetern. Vi var alltså 3 människor och 5 hundar, plus packning som bestod av tält, stolar, burar, väskor, sovsäckar mm. Vad hade man gjort utan kombi och lite ren jäkla vilja?



Full kontroll på alla 5


Blev dock besegrad av besten Lira som helt sonika brottade ner mig...




Theo & Ila



Trött hunggäng



För Combat avslutades helgen med massage. Han kändes fin och var väl musklad och i bra fysik över lag, något stel i bogen vilket de flesta agilityhundar är



Och så var vi på väg hem då tillslut med vår mästerpackning... :)


Linn läste mest hela vägen medans Jenny och jag hade allsång och även hann planera lite för förhoppningsvis en favorit i repris på hennes landställe "Fykan" innan vi drar till Gotland den 29 juli för 3 dagars tävlande. Fykan ligger på väg hem från vårt sommarställe så blir nog att ta en övernattning där "på väg hem" runt den 26e.
Anlände hemma vi 21-tiden efter att ha släppt av både människor och hundar på olika platser i Mölndal. I veckan som kommer blir det hårdträning på kontaktfälten inför nästa lördags tävling i Ulricehemn. Ska bli intressant att se om det ger något resultat på så kort tid...

Tack alla för en kul helg, med som vanligt många långa skratt :) Och tusen tack Veronica för 5-stjärning boende och service :P Vi kommer igen ;)


Här kommer 4 av 6 lopp, skratta eller gråta? jag vet inte riktigt faktiskt...

Filmat av Jenny




1 kommentar:

Veroncia sa...

Tack själv, det var en toppenhelg! =) Jag har stulit några foton till min blogg... Ses snart igen hoppas jag och lycka till i Ulrcehamn!