torsdag 12 april 2012

12/4 - Lydnadskursande i rådimma

Dagens träning har bestått i att träna andra att träna hund i lydnadsklass 1 :p blev även en timmas promenad på golfbanan med Anna, min kurshållar-kollega, och 20 min egen lydnadsträning :)

Startade vid 17:40 i strålande sol och riktigt härligt och varmt vårväder, slutade 21:00 i tjockdimma och benmärgskyla - fy tusan för sånna däringa väderomslag! Har knappt tinat upp än här hemma  trots dubbla byxor, tjocka strumpor, fleecetröja och 2 koppar te :(

Tränade på apporten och fotgående innan kursen, har börjat fokusera på tjuvstarterna men måste ha koll på att han inte tycker det blir tråkigt igen och struntar i apporten så vi får börja om från början - det är det där med balansgångar i hundträning... I fotgåendet är det fortsatt fokus på "bakåttänk" med massor av vänstersvängar och raksträckor - ställer mig frågan gång på gång, huuur kan man tycka att det är så kul att gå fot? (och nej, jag pratar inte om mig själv nu :p)

Under själva kursen fick Combat ligga lös bredvid planen den sista timman, efter att ha suttit i bilen första timman. Ingen kul träning alls hälsar han! Men matte tycker det är ett grymt bra tillfälle att träna passivitet, och att det är välbehövligt ;)

Det var inte mycket man såg sista stunden, och tända belysningen hade knappast hjälpt utan bara gjort dimman ännu mer tydlig :p


Inga kommentarer: