fredag 15 februari 2013

15/2 - En HET dag, med mkt känslor?

I Sverige är ju dagen mer riktat mot allmän kärlek, och inte bara
för par - men de här orden är faktiskt väldigt bra måste jag säga.
Jag har flera vänner som mist föräldrar alldeles för tidigt, 
och jag vet hur de känner och mår på "morsdag"...
(fast det vet jag nog inte alls, 

och vill troligen inte veta egentligen)
Det här inlägget är inte riktat mot eller till någon eller några speciell/a - utan det är mer allmänt om dagen i sig och de känslor och åsikter som dyker upp här och där, varje år.


En klok (singel)vän skrev igår kväll på Facebook lite tankar kring det här med Alla Hjärtans dag, ord som uttryckte precis det som jag själv gått och tänkt på år till år... Dagen kommer ju vare sig man vill eller inte, och det är en dag som är väldigt känslig för många. Men varför är denna dag så hemsk jämfört med andra "firar-dagar" som t ex mor- eller farsdag, eller födelsedagar?? 
Citerar Sandra


"Blir faktiskt riktigt irriterad på alla kommentarer om att "allahjärtansdag inte skall behövas för att visa kärlek" och "vi ger inget till varandra för det behövs inte i vårt förhållande". Sure! Men jag vågar lova att även dom som ger och får presenter idag inte tycker kärleken är mindre viktig någon annan dag eller älskar varandra mindre. En dag att fira kärlek borde inte vara konstigare än att fira liv, födelse eller bröllopsdagar? Någons liv eller födelse är väl precis lika viktigt även utanför födelsedagarna? Och ett äktenskap alltid lika heligt! Nej, ta tillvara på dessa dagar istället för att vara bittra eller ge kränkande kommentarer om andras relationer och skäl att visa kärlek! Vill ni inte ha blommor och fina gester sådana här dagar får det stå för er - men håll inne med kommentarer som enbart sägs av bitterhet, avundsjuka eller för att provocera fram negativa känslor och hjälp istället folk glädjas för det dom får och ger!"
Slut citat.

Jag kan absolut hålla med om att det har blivit lite väl kommersiellt kring det hela (som de flesta andra firar-dagar), men själva grundinnebörden är för mig bara fin, som sagt jag älskar inte mina vänner, partner eller familj mindre andra dagar - men att ha en speciell dag för att fira sina hjärtevänner (för det heter ju faktiskt "ALLA hjärtans dag", och inte t ex "partnerdagen")  och kärleken i sig med lite extra fina ord, blommor, bio, middag, en liten gåva (eller stor om man nu vill, så länge det inte är av prestige) eller vad man nu kan tänka sig, vad är det för fel med det?

Min egna Alla härtans dag var precis som vilken vanlig vardag som helst (fast egentligen inte i o m att jag vant mig att bo med Henning, men nu håller på att vänja mig av med att ha honom hemma på veckorna då han jobbar i Sthlm), med jobb, träning, kvällspromenad och soffhäng. Dock försökte jag sprida lite kärlek och värme genom blogginlägg och bild på FB, ett egenkomponerat MMS med bild och text till mina närmsta vänner samt ett lite extra känslosamt MMS till H - det var mitt bidrag till den dagen och min egna behållning av det hela var att jag förhoppningsvis gjorde folk som jag tycker om glada, hur mycket eller lite de än tycker om Alla hjärtans dag =)

Förra årets hjärtedag spenderades såhär:

http://the-best-of-sarah.blogspot.se/2012/02/142-vaffel-och-skrattfrossa.html


**CREA DIEM**//Sarah

1 kommentar:

Nina & Estelle sa...

För mig handlar det om att jag har riktigt hemska minnen från den här dagen då jag verkligen förlorade ALLT hopp just 14/2.
För övrigt uppvaktar jag gärna vänner, kärlekar, föräldrar osv, det gjorde jag även går.
Men orkar inte kärleksglädjas över just denna dag i och med att den verkligen INTE ger mig ngt annat än ångest hur mycket jag än anstränt mig för att den ska bli ngt annat. Och så kan det också vara.