tisdag 28 oktober 2008

En salig blandning av glamour & lera

Tänkte rapportera lite från dagarna som gått, har ju inte uppdaterat speciellt mycke sedan i fredags, i helgen fanns det inge tid för det och sedan har jag helt enkelt inte orkat. Så jag börjar med fredagen och fortsätter fram till idag helt enkelt.


Fredagens (24/19) jobb var trååkigt för ovanlighetens skull, med undantag från BNI-mötet då så klart. Mötte pappa efter jobber hemma i min lägenhet för att ta lite mått på min vägg som ska tapetseras. Va hemma vid 18:30 sedan och gick en sväng med hundarna. Pappa hade köpt räkor och lax som vi tog vid TVn till "Dobedoo". Mamma va ute och åt och skulle se på Nanne Grönvalls show på Rondo, så det var bara jag och pappa hemma.


Kände hur myrorna började krypa i benen av att bara sitta hemma så det blev att skicka iväg ett mess till diverse folk för att se om nån va sugen att åka in till stan och ta en fika eller nåt, men vid 22 hade jag bara fått "orkar inte", "kan inte", "är inte hemma" och liknande till svar så det såg mörkt ut. Till sluuut fick jag ett räddande mess av Cillen som va ute på stan!! De blev en snabb omsvidning och bilen in för att det inte skulle ta allt för lång tid. Kom in till stan och till "Viktoria" där Cillen var med lite jobbarkompisar vid 23:30. Efter en liten stund var det bara jag, Cillen och en annan mupp kvar av dem hon var med. Vilken jävla idiot rent ut sagt, totalt psykopatisk!! Men vi hade kul trotts allt :P Sällan det är seriöst när vi är ute. Vid 00:30 hade vi förflyttat oss till DonkenAvenyn där vi träffade på ett lejon i kön som var törstig på vatten... Himla söt å trevlig prick, men på tok för liten för mej (perfekt för Cillen dock tycker jag ;P )



jomen jag lovar, jag har bara druckit 1 glas Cola...


...smakar lite bara juh...

Min mamma hade vid detta laget hamnat på Bishop ArmsAvenyn så vi gick dit för att stämma av läget med hemfärd. De var tydligen på väg att gå när vi kom då en av de andra som var med, hade sin dotter som väntade på Heden med bil för att köra hem dem.



"the lipp gloss boys"

Jag & Cillen blev kvar en stund och delade ut lipp gloss på toan till 2 killar... Blev mycket snyggt och matchande till de rosa toadörrarna! Vi kände inte riktigt för att avsluta kvällen än så vi slog oss ner vid ett bord och försökte dölja så gott som det gick att vi hade lyckats med konsten att ta på oss i stort sett identiska kläder ... De 2 "lipp gloss killarna" kom ut från toan och vi fastnade i mycket intressanta diskussioner med dem; nej de va inte bögar, den ena bodde i malmö, den andra jobbade som showartist på Lorensbergsteatern fast uppe på Park Lane och spelade för tillfället en mycket kinky baron i vit peruk, jag skulle flytta in i min handväska, pappa Bengt kom och hälsade och de var sugna på att testa lite mascara... osv...

Vid 2 gick min parkering ut så då blev det hemfärd till slut efter en kväll med myyycket skratt!! Tusen tack för räddningen i tråknöden Cill!!

Lördag 25/10
Milou var väldigt halt på ena frambenet så det blev en kort runda med honom (tror att det satt i en falang eller tå, troligtvis fått nån smäll där) och sedan runt dammen med Combat innan jag och mamma åkte iväg för att beställa tapeter. Hade äntligen bestämt mej för den svarta med krumelurmönstret!! Men det blir ju sällan som man tänkt sej... Väl i affären börjar vi fundera på om det är så klokt att göra en 6 metersvägg i den tapeten, antagligen skulle man bli galen på det efter ett tag iom att det är en 1a och man inte kan komma undan alla snurrar och mönster i den. Blev visad en annan tapet som hon i affären tyckte va snygg, och jag fastnade faktiskt för den. Jämförde en stund med en annan liknande men tog sedan beslutet; den metallic-silvergåra med mörkgrå och vita medaljonger på ska få hänga i min lägenhet! Snacka om lättnad att äntligan bli klar med mitt tapetvelande! Resten som inte ska tapetseras ska målas i en ljust grå färg.


Åkte iväg för att beställa den svarta...




...men kom hem efter att ha beställt denna... (dålig återgivning av färgerna)

Va hemma vid 16-17-nånting, gick hundpromenad igen, åt och fixade iordning mej för fest i Partille och sedan utgång. Men även detta blev inte som tänkt från början... När jag efter lite om och men väl kommit fram till Partille så hällregnade det. Skulle egentligen bara upp en stund till Emma & Peder som flyttat till huset bredvid Jimmy, och se hur de hade det och tjöta en stund, innan jag gick dit festen var i några hus nedanför hos en kompis till Jimmy (skulle alltså med Jimmy på fest). Men blev kvar hos Emma enda tills jag skulle in till stan istället, de andra velade så mycket. Så det blev en himla soft förfest, men trevlig sådan!


00:30 var jag inne i stan och skulle möta upp Cillen och hennes små vänner (snacka om att man känner sej gammal när man är 5 år äldre än övriga som är med). Regnet fullkomligt öste ner så vi gick dit vi såg att det var minst kö så det blev Blvd.
Blvd är majoriteten runt 20 år, har bakåtslickat hår eller kortkorta kjol och heter Gustaf, Jacob, Philp, Maria eller Charlotte, en ny trend jag la märke till var att man hade halsduk på sej inne med (men hallååå, man kan ju inte hänga in en halduk för 1200:- i garderoben fattar du väl??)... Inte mitt ställe för 5 öre egentligen, men rätt kul att kika in i "andras världar" ibland med (okok, jag hårdrar det ganska mycket nu, men lite åt det hållet är det iaf), men som sagt kände mej gammaaaaal =) Blev mest sittande i en soffgrupp, men även lite dans innan vi drog oss hem vid 02:30 nånting. Fy vad segt det är att åka buss till Torslanda!! Hur har man orkat alla år?


Några från "gänget" ...notera den rosa skjortan och halsduken...


Även på denna bild avslöjas en halsduksbärare, och en glad Sarah samt en trött Cill

Söndag 26/10
07:30 gick jag upp efter att ha sovit i 3 timmar... Skulle vara på klubben 08:00 och klarade mej dit till iaf 08:10, som tur var utan blåsstopp av farbror blå... Jag hade definitift inte klarat ett sånt test! Vi i GHU har startat ett samarbete gällande Bruks & Lydnad tillsammans med GMBK för att vi ska lära oss mer om de grenarna som vi i nuläget är helt novisa inom.
Vi skulle denna dag vara med och titta på en Apelltävling för att se lite själva hur det går till. Enligt planen här skulle vi först titta på allas lydnadsprov och sedan åka med ut i skogen och följa med på specialgrenarna som var sök, rapport och spår. Men om man inte hållt planen för tidigare dagar så varför göra det nu...? Så eftersom vädret var urkasst med konstant regnande så tittade vi bara på lydnaden. Det var superkul trotts hällregnet och lerplanerna! Efter att ha tittat på de 12 ekipagen gick vi in och tog teori istället med U & E från GMBK som förklarade de olika grenarna, olika uppflyttningskreterier, hur saker och ting hänger ihop mm. Vi är så himla tacksamma att GMBK ställer upp på detta helt gratis för oss! Nästa gång kommer vi köra troligtvis en helhelg i januari med teori och praktik. Längtar!



I väntan på budföringen... Tur att altanen ligger mot planen så man kan fuska och stå under tak :)




Blöta & kalla tjejer



Budföring med en Boucheron (stavning?) Vattnet flyger åt alla håll!


Hann hem till min lägenhet och sov en välbehövlig timma innan det var dax för kursavslutning på den kursen jag gått lite halvt och halvt i höst, Rallylydnaden. Vi körde en hel bana och det är mycket att hålla koll på! Rallylydnad är himla kul, kan absolut rekomenderas!

Efter 30 minuters paus från den kursen drog sedan min egna Agilitykurs igång 18:00 som varje söndag. Nu har de testat alla hinder och även börjar bygga på vissa hinder i en följd, vi började även med lite svängar och lite vad man ska tänka på i svängar och starter beroende på vart man ska. De är så himla duktiga allihopa!! Combat fick vara kurshund åt en tjej som hade en tik som löpte, han skötte sej bra tycker jag nog allt. Sprang till mej några gånger, men hon jobbade jättebra med honom (och hon fick behålla sina händer...)!
20:00 var jag hemma i Torslanda och var väldigt trött efter en lång dag!

Ja, sådär, det var väl helgen det. Sedan fredagskväll 22:00 har allt gått nån-stopp i ett verkligen , och vart en blandning av fest, lägenhetsupprustning och leriga hundplaner! Mmm, gillar när det är så! =) Men nu ska jag avsluta för idag faktiskt, imorgon ska jag försöka hinna komma ikapp mej vad som hänt i veckan. Men det har inte vart så himla mycket, så det lär gå fort iaf =)


Ha´t gött!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den där tapeten är ju kanonfin, den blir du alldeles säkert nöjd med! =)

Så himla typiskt att jag inte kan tävla den 15 i Varberg, skulle verkligen vilja tävla en gång till i år, nu får det vänta tills nästa... Är i skara tors-lör den veckan, sen är det agilitykurs på söndagen och därefter hämtning av lilla valpisen!!!

Ha de fint!

Anonym sa...

Hej på dig :)
Va skojj att du skrev, jo det var ett tag sen! Hoppas det är bra hos er, här är det ganska som vanligt :)

Fin tapet du valde ut till sist, va spännande det blir se resultatet sen :)

Kul att du anmält till stora sthlm, antar att du menar agility då lr? Då måste ja komma och hejja, skojjigt :D

Lycka till på agria kvalet, ja tror det kommer gå kalas :) Ha det bara så kul som möjligt så blir det bra :)

Kramar på er :)