tisdag 7 oktober 2008

Jaga tid..

Hmm, ja, jaga tid är något som jag ofta gör. Och någonting som man gör ofta brukar man ju bli bra på? Men så är inte detta fallet kan jag lova. Är i stort sett alltid sen, hur jag än gör eller planerar eller försöker. Kan bli galen på mej själv ibland.

Det jag lyckats med 2 dagar i rad nu är att missa bokade träningspass. Fast det är väl en sanning med modifikation iofs... Tar det lite mer "detaljerat"...


Igår, måndag 6/10 hade jag bokat ett MRLpass (mage rumpa lår) 19:20. Fick ett trevligt mail av Hanna på under dagen när jag var på jobbet, som undrade om det fanns intresse för långpromenad i det härliga höstvädret. Självklart hade jag lust med det, men sa att jag var tvungen att vara hemma senast 18:50 för att hinna till träningen. Nettan och Rosa hängde med på så vi var 4 hurtiga mattar plus 6 höstglada hundar som 17:20 möttes upp vid Sisjön för att gå en dryg timmas promenad tänkte vi, då skulle jag gott och väl hinna och alla skulle orka hela vägen i vår (Hannas & min) takt.
Hanna och jag kollade på kartan och planerade ut en väg som såg bra ut. Och bra var det! Stigarna vi gick på ledde oss genom en himla härlig natur och det kändes nästan som fjällen fast utan snö. Eller, hmm, det där var inte riktigt sant heller, för kolla på bilden nedan...


Vi fick vara med om ett väldigt udda naturfenomen; 10+ grader och frost på träden... Haha, nä, såklart inte, men vi låtsades iaf :) Hela vägen från parkeringen ända till Oxsjön (tog ca 40 minuter) så sällskapades vi nämligen var 5e minut av en hellikopter som flög ca 50 meter ovanför oss i en galen fart och i släptåg under sej hade den en stor behållare med vad vi gissade var kalk. Och mycket riktigt, när vi kom till Oxsjön så kom hellikoptern precis och vi såg vart den släppte sin last; rakt i Oxsjön. Det blev ett stoort moln över hela sjön och man kände nästan i luften att de små partiklarna även fanns där vi var. Tragiskt att de ska behöva kalka sjöar för att de ska överleva och vi funderade även över hur mycket koldioxid och annat bös de släppte ut när de körde fram och tillbaka med hellikoptern... säkert jättemiljövänligt. Menmen, kanske nödvändigt? Helt galen var iaf han som körde och vi trodde att den skulle krascha varje gång den kom ovanför oss, eller tappa behållaren rakt på oss. Det var faktiskt lite otäckt och hundarna kröp ihop vissa gånger när den var extra lågt ner.

Vid parkeringen fyllde de på med kalk

som de flög och släppte i Oxsjön
En liten film på galningen...

Tillslut slutade den att komma och vi kunde fortsätta vår promenad utan störande inslag.
Vi traskade på och traskade på och började undra hur ångt det egentligen var kvar... Vi kom till en karta där vi såg att vi inte alls tagit den väg vi planerat och att vi precis hade gått halvvägs på en runda som nästan var 1 mil... Jag såg mitt träningspass försvinna ur min åsyn men hoppades ändå att jag skulle hinna... När vi väl kom till bilarna var klockan 18:55 (hade gått i 1,30 h alltså) och jag skulle behöva cykla hemifrån ombytt och klar 19:10 absolut senast för att hinna precis. Hade dock fått lov att komma några minuter senare då jag ringde och förvarnade om läget (gick inte att avboka eftersom man måste göra det 2 timmar innan) för att slippa få "böter" (staffavgift om man missar ett bokat pass). 19:20 slängde jag mej iväg på cykeln och hade fortfarande inte släppt hoppet helt, men kom fram helt svett och flåsandes 19:38 men det var ju på tok för sent för att få komma in och vara med. Grrr va grinig jag var då! Gjorde iaf det bästa av situationen och kollade runt lite i lokalerna och tog sedan en solning och cyklade hem nyduschad och gott-luktande. Det är en av de sakarna jag älskar med att träna med, att man kommer hem och är helt iordninggjort för kvällen och sängen. Hade jag inte som vanligt fastnat vid datan så hade jag kunnat lägga mej direkt vid 21-tiden när jag kom hem. Så tidigt är jag aldrig klar annars. Var grinig i stort sett hela kvällen igår från att jag missade passet till att jag la mej, men det är tur man har goa männskor på MSN att prata med som kan liva upp en :) Tack för det!


Hej å ha, trampa på


Zitha, Luna & Combat väntar på en förbipasserande hund

Idag, tisdag 7/10. Har jag jagat tid då med? Jadå, går inte en dag utan att jag gör detta p ånågot sätt. Gissa vad jag lyckdes med idag då? Ja precis, missa ett träningspass till!!! (skvallrade ju om det i början av bloggen) Hade bokat Body Combat 17:20Citygymmet och gick från jobbet 1 timma tidigare för att hinna, men tji fick jag!! Stod som 2a reserv och hade fått en plats om jag kommit sådär 3 minuter tidigare än vad jag gjorde... Grrr! Japp, stressade som en galning från jobbet och hem, bytte om och stressade iväg igen till gymmet och kom dit 17:18 och reservplatserna blev utdelade direkt 17:15 när de släpptes. SUCKDUCK!! Blev så less på det hela så jag åkte hem direkt igen utan att göra något annat istället för passet.
Men inte något ont som inte har något gott med sej. Istället för träning så hann jag fixa riktig middag med sallad till och med och lite vila framför TVn i soffan innan kvällspromenaden med Hanna och Janis. 19:00 gick jag de 20 minutrarna bort till McDonald´s där Hanna hämtade upp mej och vi åkte upp till Sisjön. Mörkt var det men man vande sej snabbt vid det knappa ljuset. Hanna hade sin pannlampa som även var lite hjälp. Trotts mörkret så var vi inte ensamma runt sjön utan vi stötte på joggare, promenerare och 2 cyklister. De hurtiga killarna på cyklarna hade värsta pannlamporna och vi var självklart tvugna att fråga vart de köpt dem och vad de kostade ...1600:- *gulp* För en pannlampa? Nätack, då chansar jag hellre lite och trampar snett ibland :D
Vi pratade som vanligt om allt mellan himmel och jord och plussade på Sisjörundan med en bit av elljusspåret, efter 1 timma var vi vid bilen igen och körde hem. Tack för härligt sällskap som vanligt :)
Har alltså vart hemma sedan 20:30 och funderar nu på vad jag fördrivit de 3,5 timmarna med som gått sedan dess... Inte speciellt effektiva har de vart iaf...
Nu börjar jag jaga tid igen... 06:20 blir jag upphämtad imorgon, dax för ett BNImöte igen. Ska vara gäst på Bergakungens grupp tillsammans med Barbara och kolla läget. Efter jobbet bär det av till Torslanda och födeösedagskalas för pappa som fyller 52 år ...tror jag :P
Ha´t gött och stressa på lugnt i livet ;)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Gu'va du skriver :) hehe.. man vet inte riktigt var man ska börja, lr ja :P

Ni verkar ha så mysiga promenadställen att vandra på, häligt :)

Hmm tänk om dygnet hade fler timmar, va bra det hade vart :)

Anonym sa...

Haha! Ja dygnet har ju verkligen 24 timmar så det är bara att utnyttja alla.. med din dygnsrytm så kanske du är sugen på att träna när jag kommit hem ifrån jobbet på dagarna kring 22.30 hehe eftersom vi aldrig hittar en tid då vi båda kan:P

Vart e det du tränar egentligen? vilket gym....

Anonym sa...

Hejsan Sarah!
Jag har vart dålig på att läsa din blogg, har haft fullt upp vissa dagar och ibland bara glömt. Alltid kul att se och läsa vad som händer hosna ens vänner. Har nu iaf nu en snabblänk under adressfältet så då blir jag påmind varje gång =)

Håller också på med träning nu, fast hemma. Köpte mig en mag och en ryggbänk. Hantlar kommer snart också. Jag hatar gym där man svettas bland massa andra, alltid dålig musik och upptaget på maskinerna man just ska ha. Blä. Borta bra kanske.. men hemma är fanemej bäst =)

Kram kram

Sarah Carlsson sa...

Karro: Haha, ja de blir en del :P Är inte lika duktig som du på att hålla mina inlägg korta och relevanta :D Har jag väl satt igång är det svårt att stoppa :P Japp, vi har väldigt många bra och fina promenadställen här. Du får komma ner nån helg efter att jag vart hos er ;)

Lilja: Ja precis, utnyttja tiden till max är vad som gäller :P Haha, ja, hade nån av oss haft bil så hade man säkert kunnat åka upp å träna då, likagärna som att sitta hemma och häcka vid datan som jag normal sett gör vid den tiden :D När jag tränar själv så är det på Sportlife Almedal och City. Grymt bra ställe :)

Micke, illa du. Hoppas på bättring ;) Men som Karro säger ...det är ju en del jag skriver så ag fattar att man inte orkar läsa allt :P Men man kan prenumerera på mina inlägg på Bloggkoll om man vill :D
Hade aldrig gjort nåt om jag träna hemma... Kör ju inte på gymmet utan går på olika pass. Hemma blir det "bara" en massa promenerande som träning, resten sköts på gymmet :)
Jag vill höra mer om Oslo!! :D

Kram på er alla 3 :D