lördag 6 februari 2010

6/2 - Freestylekonferens, dag 1


Första dagen av 2 avklarad på Freestylekonferensen i Upplands Väsby. Eller avklarad och avklarad, är väl fel ord i och för sig, det är ju inte direkt så man sitter och lider och bara vill att det ska ta slut, är ju faktiskt här för att det är kul och intressant.

Kan innan jag rapporterar mer från själva konferensen, redogöra för uppresan som totalt tog nästan 8 timmar(!!) Mörk och jobbig väg i stort sett hela tiden där jag nästan fick gissa mig fram eftersom jag bara såg ca 10 meter fram pga att höga snövallar hade begravt kantstolparna eller så var de täckta med smutts över reflexen. Väl framme i Sthlm dog GPSen och min kära kollega hade lyckats ge mig fel laddningssladd, men som tur var har min bil USB-ingång i instrumentbrädan och en liten usb-sladd låg i datorväskan så vi kunde ladda GPSen lite och sedan försöka få den att hålla såpass länge att vi hittade fram till 1a stoppet i södra Sthlm där Linn skulle lämnas för övernattning, vilket gick sådär. Missade en avfart i en tunnel vilket ledde till sightseeing inne i innerstan. Tillslut efter 30-40 min extraresa kom vi fram runt midnatt. Därefter var det dax för Johanna och mig att köra vidare till Monne där "mitt" lilla hus väntade :) Hade hunnit ladda GPSen lite till och den visade oss lätt ut ur stan igen och allt kändes hoppfullt. Dock blidde det inte riktigt rätt i slutändan ändå :P Kände igen en avfart och drog igång GPSen som vart avstängd en stund för att spara batteri, den meddelade då "gör om rutt" och visade att vi skulle komma fram även om vi körde vidare, så vi valde att fortsätta ist för att vända. Och fram kom vi ju, men efter ca 20 minuter extra inne på en skogsväg mitt i ingenting. Låg några entaka gårdar som man körde förbi, men annars var det verkligen bara tät skog och massvis av glittrande snö. Väldigt vackert och rätt kul väg att köra med massor av svängar och backar upp och ner, men hade nog hellre tagit "rätt" väg från början och kommit fram lite tidigare :) Vid 1 kunde vi äntligen hoppa ur bilen och krypa ner i sängarna.

Lite GPS-tips:
1) lär dig förstå hur din GPS tänker INNAN skarp användning. 2) Dubbelkolla så kollegan gett dig rätt laddningssladd till bilen. 3) Lita på dina instinkter.

Men tack vare bra sällskap, bunkrad Coca Cola, reservspolarvätska, bra musik och gott humör gick det inte nån direkt nöd på oss ändå :)


Imorse blev det frukost och tjattrande med Monne i huset. Fick myst med Boutas en hel del med :) Underbara, vackra, kloka hund! Tyvärr hann vi bara stanna drygt 1 timma innan vi var tvugna att åka vidare till konferensen. Älskar att vara hos Monne, man blir alltid lika varm välkomnande och uppassad. Underbara männska :) Innan vi åkte fick jag köpt ett tävlingskoppel i läder med halsband och koppel som sitter ihop i ett. Det blev ett naturfärgat med mässingsringar, bild kommer.



Nu, åter till dagens konferens...

Första delen av dagen behandlade ämnet Heelwork to music. Vi fick en presentation av hur sporten fungerar och döms i Danmark av danska Johanna, som jag glömt efternamnet på tyvärr. Föredraget hölls på engelska vilket gjorde det enormt mycket lättare att förstå än om det vart på Danska. Över lag tycker jag de har väldigt bra och logiskt tävlingstänk i vårt grannland, men tycker fortfarande personligen att HTM är en ganska tråkig sport att titta på, det var extremt få som lyckades fånga mitt intresse av de många videoklipp vi fick se.

Innan middagen fick vi lite information om etiska regler, vilket ansvar man har som medlem i SKK mm. Detta pga de skriverier och smuttskastning över nätet som tyvärr finns inom freestylesporten, eller egentligen rättare sagt hundsporten över lag tyvärr. Vi fick reda på att majoriteten av de fall Datainspektionen får in handlar om ärenden inom hundsport och hästsport. Skrämmande nog och tyvärr, så förvånar det inte mig alls. Hoppas verkligen på en bättring inom kort på denna front!

Efter middagen var det dags för SKKs arbetsgrupp att presentera sig och informera om hur de kommer att verka och fungera. Vi delades in i grupper som skulle diskutera de nya regelförslagen som kommer ut på remiss inom kort. Vår grupp var eniga om att reglerna över lag såg bra och vettiga ut, men hade lite synpunkter på vissa delar, som vi också var eniga om och hade bra diskussioner runt. 21:00 lämnade vi in våra svar och förslag, ganska möra och trötta. Men vi var inte helt klara förens vi fått en genomgång av programmet Hundaktiv som ska underlätta för tävlingsarrangörer, och det kan jag verkligen skriva under på att det kommer att göra! Lite jobbigt att "röra sig" i, men fullt funktionellt och smarta funktioner. Genom detta program kommer alla anmälningar till tävlingar göras i fortsättningen. Kolla in; www.hundaktiv.se

Går nån film på TV nu med hunken Vin Diesel som jag har en liten hemlig crush on :P Ska krypa ner i sängen och tjuvtitta lite på honom nu:P Kommer nog somna ganska så omgående dock, imorgon väntar fullt schema från 9:00-12:00, vilket sedan avslutas med lunch. Därefter kör jag tjejerna och Combat till tåget för att själv stanna för jobb månd-onsd. Johannes är snäll och möter upp i GBG och har Combat till tisd kväll då han blir hämtad av farbror Gösta (som är överlycklig över hundpassningsuppdraget) som tar honom tills att jag kommer på onsdag em/kväll.


Inte bestämt än vart jag ska sova imorgon, kanske blir det hos kusin-gravid-vitamin eller hos Micke. I vilket fall ska jag iaf se till att umgås lite med Micke som jag inte träffat på minst 3 år kom vi fram till. Fullständigt oacceptabelt!

För övrigt onödigt vetande är jag så torr i hyn nu så vet inte vart jag ska ta vägen, denna vintern är inte snäll mot mig :( Måste hitta en BodyShop imån och köpa BodyButter och kräma in mig ordentliget. Kliar och svider så jag blir galen!!! Inte OK!!

Nighty & sleep tight!

Inga kommentarer: