måndag 15 februari 2010

Min tid



Egen tid, ett begrepp som blir allt mer viktigt i våra jäktade liv. Min egna tid har jag på gymmet och speciellt efter själva träningen, i omklädningsrummet av alla ställen. Ett ställe som inte är jättemysigt och hemtrevligt utan kalt med rader av skåp med små bänkar framför, ganska äckliga golv, trångt med plats att byta om och ha sina grejjer på, men jag gillar det ändå på något sätt. Dels är det nog för att jag känner mig så nöjd efter att jag tränat och dels är det nog för att det är en helt neutral plats där jag inte har några som helst krav, måsten eller förväntningar på mig från folk eller mig själv.

När jag är på gymmet tar jag mig (i stort sett alltid) den tid jag känner att jag vill utan att stressa en sekund, ofta kan det bli upp till 1 timma. Duschar länge och väl med diverse olika duschcremer, scrub, schampo och balsam, ibland blir det även hårinpackning som får verka en stund medans jag sitter i bastun och "bara är", bäddar in mig med bodylotion och masserar även med Aloe heat lotion på extra ansträngda muskler, reder ut håret, kanske gör en fläta, tar på mig myskläder osv osv... Ni fattar grejen. MIN tid helt enkelt för återhämtning och avbrott från verkligheten.

När har du din tid?


Älskar att vara tillbaka i detta igen, har verkligen saknat träningen och mina små egenstunder! Många som tränar går ofta tillsammans med någon kompis för att få motivation och för att inte känna sig så "ensamma" under träningen och i omklädningstummet, jag är tvärt om. Har under alla 4-5 år som jag nu kört på gym, varit själv, och det är hur skönt som helst!


Idag tränade jag ju som jag nämnde i förra inlägget, med Emma P, vilket ju självklart var jättekul och vi kommer troligen köra några pass i veckan tillsammans :) Visst gillar jag att träna själv och kommer ju fortsätta med det med, men det kan allt vara bra att ha någon som kan peppa en lite extra ibland och dra med en på pass som man kanske inte skulle köra om man var själv. Kanske man även kan komma igång med träning i gymdelen med och inte bara pass. Just i gymdelen känner jag att jag verkligen behöver ha med någon kompis för att få motivation att köra i. Emma & jag kommer vara såååå fit till sommaren ;)


Ska sova nu, imån drar jag till Malmö direkt efter att jag slutat. Ska bo hos Bääääärri över natten :D Har fått skvallrat att det kommer bli tacos när jag kommer fram, mm mm mmmmm!! Toklängesedan vi träffades nu, tror det var när hon surprisade mig och dök upp på min "hejdå"-kväll med IF-kollegorna i början av december. Vi har en heel del att catcha up! Kommer sakna Ida dock, vi 3 är liksom vi 3. Men det lär bli en festhelg i skåneland hyffsat snart när Ida är frisk och tillbaka från sin Cypernresa med IFK, det lilla äcklet!


Nighty

Inga kommentarer: