lördag 4 februari 2012

3/2 - Kramp nr 8

Ikväll har vi varit hemma hos Emma P & Theo tillsammans med Tina, Elin, Theo, Freja & Stella (vilka som är 2-beningar och vilka som är 4-beningar får ni gissa själva ;p) - det blev en nyttig diet på thaikäk, chips, choklad och coca cola till en film som hette "Law abiding citizen" som var riktigt, riktigt bra - rekommenderas!!

Något som inte var bra var att Combat åkte på ett krampanfall när vi var där, sitt 8e i raden nu sedan april 2011. Detta är hittills det minsta av de jag sett själv (2 har varit hos hundvakten) men "förfarandet" det samma som de andra - börjar först med att han från liggande plötsligt reser sig och benen börjar försöka röra på sig i spretiga, höga och okontrollerade ryckningar, ibland ramlar han in i väggar/möbler innan jag hinner fram och kan hålla fast honom och få honom till sittande eller liggande ställning, sedan pulserar/darrar kramperna i hela kroppen i varierad styrka och andningen är tyst, mot slutet börjar han andas häftigt, dregla mycket och få några sista större kramper som kräver att jag håller rätt så hårt och fast i honom då han kan kastas från sida till sida häftigt och okontrollerat och t ex slå i huvudet i golvet eller väggar, där efter klingar det av och är över, andningen är kraftig ett tag efteråt och balansen lite påverkad men efter ca 10 minuter brukar han vara tillbaka helt på banan igen som att ingenting har hänt.
Dagens anfall höll på i ca 5-7 minuter och han var som alla gånger innan vid medvetande hela tiden.
Hittar fortfarande inget som helst samband på vad som kan framkalla anfallen och inga "varningstecken" på att det kan vara på väg - blir inte riktigt klok på det här... Senaste gången innan detta var i oktober.

Nu är vi iaf hemma efter att ha gått en kvällspromenad från Emma i vinterkylan. C var sitt vanliga pigga jag på promenaden och ligger nu och sover gott här bredvid i sängen. Min tappra prins <3
Inga kommentarer: