lördag 26 juli 2008

Krabbfisketävling -08

YEEEEEES!! VI VANN!!! Tjejerna alltså :D

För er som aldrig varit med eller hört mej berätta om vår årliga krabbfisketävling så kan jag bara kort och gott säga att det är en tävling på liv eller död, med stenhårda regler och en oerhörd prestige att vinna!! Vi är ett rätt stort gäng här uppe på Resö bestående av olika familjer som umgås på somrarna, och krabbfisketävlingen är en stående punkt varje år. Folk kan t om planera semestern efter den och göra allt som står i ens makt för att kunna vara med. Vi har inte kommit på hur länge exakt vi hållit på, men runt ca 15 år i alla fall...


I år gick då tävlingen av stapeln idag den 25 juli och vädret var helt perfekt!! Vi har haft strålande sol och massor av plusgrader både i luften & vattnet. (förra året hade vi full storm och svinkallt) Vi samlades runt 16-17 tiden och sedan drog själva tävlingen igång vid 18-tiden. Vi fiskade i 40 minuter och varenda millisekund är viktig att ta tillvara på !! Jag och Hanna hittade ett kanonställe och vi drog upp krabba efter krabba... Men tiden går fort när man har roligt så slutsignalen ljöd rätt snabbt och räkningen började av vår hårda domare... Killarnas räknades först och de kom upp i 328 (!!) krabbor... Dax för tjejernas att räknas... 320, 321... 325, 326, 327, 328... LIKA... 329, 329...333... 339... 345... 350...353, 354, 355, 356!!!!! 356 st krabbor på 40 ynka minuter hade vi lyckats samla ihop!!! VI VANN ÖVERLÄGSET!!! Flera år innan har vi lyckats komma upp i runt 200-250 krabbor, men så här mycket har vi nog aldrig fått, nästan 800 krabbor totalt, helt galet ju!! Och då var vi ändå rätt få personer i år, bara runt 30 pers. En del år har vi vart runt 40-60 pers. Tror det var 1a året med som ingen skadade sej heller, och det är ju tummen upp på det =) (som sagt tävlingen är på liv och död och man offrar sej hej vilt för att få flest krabbor)


Efter tävlingen var det dax för maaat! Förgrillad kyckling, sallad, kokt potatis och pappas aioli stod på strandmenyn. GOTT!!


Vid 20-tiden drog alla från Nubben (stranden vi var på) och bort till hamnen där vi hade musiktävling och "allmänt trivsamt" eller vad man ska kalla det =) Man kan ju inte vinna i allt, så det laget jag var med i på musiktävlingen kom sist... ILLA!! Fast förra året vann mitt lag, så man får ju släppa fram andra till prispallen ibland... ;) För ovanlighetens skull bröts det upp rätt tidigt och alla började bege sej hem åt olika håll redan vid 23-00-tiden. Det var bara Hanna, jag och 2 kompisar till, till mej som kommit senare på kvällen som satt kvar med mina föräldrar och några enstaka till fram till 2-snåret då även vi begav oss hemåt tillslut.


För övrigt har Hanna & jag fräst massa båt idag, helt sjukt kul och skönt!! Vi tog bland annat en tur upp till EkeröSyd Koster och sa hej till David, hans flickvän & Johannes som låg där.

OCH... SARAH HAR TAGIT ÅRETS FÖRSTA BAD IDAG!!! Badat 2 gånger till och med. En gång borta på Nubben innan tävlingen och sedan en gång senare på kvällen i hamnen vid hopptornen, innan musiktävlingen. Shit va kul det var att få hoppa lite igen!! Gjorde massa kul saker som jag inte gjort på några år... Dök från 4-5 metarn (vet inte exakt höjd), gjorde "inåt dyk" (stå baklänges på trampolinen och hoppa ut och dyk rakt ner in mot trampolinen), rondat på trampolinen och "bakåt dyk" (stå baklänges mot vattnet och gör en halv handvolt ner) Ooooohh, va kul det var!! Jag är sådan att det tar tid för mej att komma i vattnet, men när jag väl kommit i så kan jag hålla på hur länge som helst. Eller som Johannes sa "du är ju som en fisk" =)


Imorgon blir det lite ändrade planer mot vad jag tidigare rapporterat. Jag & Hanna skulle ju till Norge, men jag har insett att det blir bara stressigt och flängigt att åka dit för min del som måste vara tilbaka här på sönd fm/tidig em igen. Så; Hanna stannar imorgon och har det gott här med oss i solen & vattnet och åker till Norge på imån kväll. För min egen del blir nog lördagskvällen riktigt bra ändå även fast jag missar Norge. Vi ska dra ihop alla Resökompisar från olika håll (vi unga) och ha förfest på sjöbodsbryggan innan vi drar till Hamnmagasinet för Pubkvällen. Kan nog bli riktigt NICE!!


(Alla bilder går att öppna i nytt fönster & få större)
Öppet hav... FRIHET

På väg till Nubben med hundar & packning...

Killarna

Tejerna (vinnarna!)

Fiske i full gång!!
Fiske =)
Killarna har hittat ett bra ställe (men inte tillräckligt) ;)
Krabbräkning... *spänning*

Lite krabbor....

Krabbhög!

4- & 2benta badar och svalkar sej...

*djupt andetag & njut*

Kasta då!!

En säl??

Mmmmm
Sötast i världen!

Driving some fullknökad boat...

Min älskade skatt!!

Härlig himmel!

Musiktävlingen i full gång

Björne får ett paraply (pga ett internskämt)

Natti natt och dröm sött!!

Inga kommentarer: