måndag 7 juli 2008

Mör men glad

Kom hem vid 21:30 någonting ikväll och tog direkt en kvällsrunda för att rasta av Combat det sista innan natten.


Dagen har vart kanonkul och väldigt givande, trotts det något peresonlighetskluvna vädret... Vi har haft sol, värme, moln, regn, ösregn, sol, kyligt och blåsigt allt inom loppet på 12 timmar... Men med rätt kläder så är det inte hela världen om det regnar, mer än att det blir lite smidigare och härligare om det är fint väder såklart. Vi ställde upp både mitt och Sonjas tält med så vi hade bra plats att ställa hundburar, stolar, väskor mm på. Tyvärr så hade jag inte med min kamera, så detta blir ett inlägg utan bilder *skitans* Hittar inte min kamera någonstanns, har en känsla av att den blev kvar i Lerum hos Emma, jäkligt klantigt!! Som tur är så har Agneta varit flitig med sin systemkamera under dagen, så jag hoppas på lite bra bilder därifrån under veckan ;)


Vi har jobbat mycket med svängteknik idag, vilket var väldigt behövligt. Combat har en filosofi om att agility ska utövas i allra högsta fart och lite till utan en enda broms, vilket jag dels måste lära mej hantera och dels ändra på så att han faktiskt kan tempoväxla där det behövs... SVÅRT som satan!! Jag har gjort många av övningarna som vi gjorde idag med Milou innan, men det är som helt nya grejer nu ändå, går inte att göra alls som med Milou.


Vi har även tränat på slalom och slalomingångar, rakor och taxering. ALLT mycket nyttigt!! Snor banskisserna från HANNA som varit duktig och ritat in dem i Flexitrack och även lagt dem på sin
blogg, jag lägger dem även här så får ni se vad vi kört idag =)

först körde vi 1-4, sedan 1-9 och sedan alla 21 hinder. Denna bana gick ut på att förbereda svänga och ge bästa möjjliga väg till hinderna

En taxerinskombination. Hinderna kan vara på olika höjd och ska vara med olika längdavstånd emellan. Man kör samma kombination MAX 2 gånger, sedan ändrar man t ex genom att sänka ett hinder eller ändra avståndet någonstans.

Slalommotivation och ingångar. Jag måste lära mej att ligga närmare honom nu i början och tala om TIDIGARE vad han ska göra.

S-banan. Älskar denna. Här blir det mycket träning på att förbereda svängar och våga släppa på och köra fullt ut i slutet. Jag måste även här tänka på att vara tydlig och berätta tidigare vad han ska göra.


Är mycket nöjd över dagen, och för att vara Combats första kurs i agility (vi har bara gått en valpkurs hittills), så är jag kanooonnöjd med att han orkade med hela dagen och ville, ville, ville meeer! Han har kunnat vara lös bland de andra med bara några få "ärovarv" och till slut även kunna gå på banan utan att ta alla hinder som kom i hans väg... Min prins, ögonsten och träningsnarkomankompis till bästa kompis :P
Efter kursen tog Hanna & jag en liten skogspromenad innan det var dax för grillning vid "bastustugan" med träningsgänget och vår utomordentliga tränare Annika =) Mycket gott var det med grillad kyckling, klyftpotatis, sallad, feta och dricka (vin för dem som nte körde) Mmmm!! Inte blev det sämre av allt härligt sällskap!!

Vi är verkligen värlens bästa gäng här i GBG!!! Eller hur??!! ;)


Nu ska jag sooova!! Imorgon väntar en minst lika intensiv och rolig dag :D Combat ligger och laddar batterierna redan, han däcka så fort vi kom in =)


NightyNight!!

Inga kommentarer: