onsdag 30 juli 2008

Segling juli; obeskrivligt!

Då var man hemma igen... Hade gärna vart ute ett par dagar till!! Det går inte att beskriva i ord hur bra vi haft det, men ska jag beskriva allt med ett ord blir det nog ; Magiskt.

Resten kommer att berättas i bilder... många bilder!



Daniel fixar frissen genom att bada...



Goaste Andrean!

Skeppar-David

Slappt som attan!

I Grebbestad satt plöttsligt Charlotte, en bekant till Daniel, mej & Andrea, i båten när jag & Andrea kom tillbaka från vår shoppingtur... Hon har tydligen landställe där.

Röde Orm klockan 23 och äter "middag" efter en del om och men eftersom Sara inte fick komma in utan leg egentligen...

Myser i båten efter maten i min nya underbara tröja =)

Andrea & Daniel är som de brukar vara ;)

Grebbestad by night

Torslandaminnen-snack...

Måndag morgon och frukosten äts medan vi går ut från Grebbestad, än så länge har vi siktet inställt på Käringön

Bra med 2 rattar om man skulle bli oense... (kolla in båten i bakgrunden framför gula huset...)

Bad efter båten med tamp & fender. Bättre än Liseberg :P

Slappar och har det bra!

Planen blev ändrad och vi hamnade på härliga Bueskär utanför Smögen istället för Käringön efter att ha vart en sväng in i Kungshamn och handlat lite mera mat. Vi kände för naturö en stund, och tänkte gå in till Smögen och lägga oss senare på kvällen.

Till middag vid 20-tiden, blev det grillad kyckling, potatissallad på tomat, sallad, gurka, paprika, rödlök & lite rapsolja och creme fraiche sås uppe på klipporna mot öppet hav... Bättre än värsta lyxkrogen!!!

Mina nya fiiina skor från Grebbestad!! Nu flyyyyger jag fram :D
Sjön suger sägs det... Utslagna gänget efter maten

Behöver inte förklaras...

En hel del båtar låg det på Bueskär och jag kan förstå varför, var helt underbart där!! Vår båt är mast nummer 2 från vänster

Behöver heller inte förklaras tror jag...

Vi hade det så himla bra på Bueskär så vi stannade faktiskt kvar över natten. Satte oss i båten efter middagen och tuppluren på klipporna och hade det allmänt slappt och trevligt med stearinljus och gott att dricka!!

Tisdag morgon på Bueskär. Vi ger oss av och siktar mot Väderöarna där vi tänkte äta lunch. Hit ska jag definitivt återvända!!

Vem kommer först i??

Andrea & Sara slappar och har de gott

Båtens par, Sara & David myser i solen (kanske nästa år jag & Andrea oxå har var sin att mysa med??) ;)

En skön bild helt enkelt!

Daniel fixar med lunchen
Stökigt och rörigt, ingen bryr sej. Vi bara är!

Till-lagt på Väderöarna efter ca 3 timmar och lunchen intas med stor aptit!

Jag njuter till fullo på en av de bästa platserna på båten... Här är perfekt att sitta och filosofera eller bara tömma huvudet på tankar

Bommen är även den bra att sitta på i solsynpunkt =) Det är faktiskt inte speciellt obekvämt heller, man kan till och med ligga ner på den utn större problem. Man får dock inte slappna av allt för mycket :P

2,5 dagar har tagit slut och resan är över för denna gång. Vi hoppas på en favorit i repris nästa sommar! Alla har slappnat av och vi har bara tagit dagarna som de kommit, inte stressat för 5 öre och verkligen bara varit och tagit tillvara på varje minut. Inte en sur min har visats dessa dagar och vi har skrattat mycket och haft det hur trevligt som helst ihop. Det enda som saknats är väl kanske lite mera vind. Har blivit totalt 1 timmas gång för segel eftersom det vart näst intill vindstilla, så motorn har gått varm. Annars har ALLT vart helt perfekt!!
TACK Andrea, David, Sara & Daniel för ert härliga sällskap och glada miner dessa dagar!! Jag kommer lägga denna segling på minnet för all framtid!
Vi säger hej då till Elsa (vår båt) för denna gång och pappa hämtar oss med RIBen

Jag VILL så gärna skriva och förklara hur bra vi haft det, hur skönt jag tyckt att det varit, hur underbart härlig naturem, klipporna, havet och vyerna varit! MEN det går inte, jag kan inte göra det rättvisa med ord... Hoppas min stumhet och bilderna får fram lite av känslan i alla fall...

Inga kommentarer: