torsdag 27 september 2012

27/9 - Lydnads-KM-looser

Combat har gått och blivit riktigt fisförnäm! Igår på KMet så vägrade han att både sitta och ligga på våra plaskblöta planer på klubben. ...fast egentligen kanske man får se det som "smart" och att det faktiskt bevisar att det finns en tänkande hjärna där under kalufsen någonstans, och inte bara en motor som går i 300 knyck konstant i alla arbetssituationer? ...jag väljer nog att se det ur det sistnämnda perspektivet ;)

En av de bättre ytorna på våra planer just nu...

Hade noll koll på upplägget när jag kom upp till tävlingen - trodde att man skulle köra den klass man var i och sedan skulle poängen räknas på ett sådant sätt atta alla tävlade mot alla, men så var det visst inte :p De moment som skulle köras av alla var: Linförighet som LKI, Läggande u g som LKI & II, Ställande u g som LKI, Inkallning m ställande som LKIII, Apport som LKII & Fjärr som LKII & platsliggning som LKII, där efter skulle poängen räknas, hamburgare & tårtor käkas & socialiseras med varandra. När poängen var ihopräknade var det dax för omgång 2 med startordning enligt "sämst poäng först", de moment som skulle köras då var hoppet som LKII samt ett valfritt moment från den klass du tävlar i upp till max klassIII (dvs om du tävlaar i LKI får du välja från LKI-III, men om du tävlar i LKIII får du bara välja från LKIII)

Jag och Combat hann bara vara med på första delen och käka hamburgare, sedan vände vi hemåt för kvällsmys med Andrea, och lika bra var väl det ;) ...gissa vem som skulle fått starta 2a omgången först annars??  Men någon ska ju vara sist också liksom, eller "först från botten" ;)

Jag har nog aldrig sett Combat så omotiverad och beklämd faktiskt som igår, att klafsa runt i ca 2-5 cm vattenplask i hällregn var inte hans lydnadsmelodi direkt. Efter att vi gått en uppvärmningsrunda och han fått mellanlanda i bilburen ett tag, reste han sig inte ens upp när jag kom fram till bagagen och öppnade buren - ALDRIG hänt innan :p (och då hade vi alltså inte gjort lydnaden, utan skulle ut och göra den)

Poängen blev som följer:

Linförighet: 7,5 - satte sig väl 2 av 6 gånger eller nåt sånt
Läggande ug: 0 - la sig i "bugaställning", fick säga ligg 5 ggr innan han MOTVILLIGT och surt la sig
Inkallning m ställande: 9 (tränat ett ar gånger för ca 1 år sedan)
Ställande ug: 8 (?) - har för mig att han inte satte sig på första kommandot...
Apport: 0 - apporten "försvann" i vattnet och han sprang fram och tillbaka mellan flera konor som stod några meter ifrån istället (fler som hade samma problem)
Fjärr: 6,5 - förflyttning framåt
Plstsliggning: ...hm, borde vart 9 eller 10?
Totalt: 96p (har jag för mig)

Kul hade vi (jag) i alla fall (garvade mig runt hela kommenderingen) och trevligt var det trots vädret =)
Släpp in mig NU!!!

Livet som knähund är rätt bra faktiskt...

**CREA DIEM** //Sarah

Inga kommentarer: