fredag 4 mars 2011

3/3 - PT-time, finally!

Körde ett pass med min PT idag äntligen. Blev ju sjuk sist det var inbokat :( Kändes bra faktiskt trots att jag var rätt trött och hade lite ont i huvudet, plus bara halvt om halvt kommit igång med träningen efter mitt "sjukuppehåll". Ändrade 2 övningar i programmet och la på mer vikter (tror jag) på de flesta övningarna. Nu ska jag hålla mig frisk och köra detta 2 ggr i veckan fram till den 30/3 då vi har en ny tid bokad. Hade ju egentligen satt upp målen för hela PT-tiden fram till den 1 april, men allt blir ju uppskjutet nu pga att jag blev dålig.
Känner verkligen skillnad när jag kör med honom och när jag kör själv, pressar mycket mer och tar i när jag har honom som övervakar och pushar. Man orkar mycket mer än vad man tror kan jag lova! Fast han är inte sådan att han står och skriker och beordrar, utan bara uppmuntrar och stöttar på ett väldigt lugnt sätt. Ett "fel" som jag behöver hjälp med och faller tillbaka i är att jag svankar för mycket väldigt lätt, dels för att jag har ganska svank rygguppbyggnad och dels för att jag är mer stark i övre ryggen än nedre. Men bara på dessa 3 gångerna känner jag att jag börjat få mer koll på den biten och kan själv känna när jag "tappar" ryggen och börjat förstå hur jag ska hålla upp och "ihop" den. Förhoppningsvis kommer det leda till att jag inte kommer ha lika ont i ländryggen i fortsättningen när jag står eller går längre stunder :)
Är du inne på att testa att köra med PT några gånger så tycker jag absolut du ska köra på det! Mycket dels för att lära sig mer om sig själv och hur man ska träna på rätt sätt för att inte skada sig eller "förstöra" istället för att stärka. Men kolla noga upp vem du väljer och se till att det känns rätt när ni träffas. PTn jag går för är ju som jag nämnt innan, även utbildad och praktiserande sjukgymnast (bland annat), vilket jag känner mig väldigt trygg med. Men utbildning behöver ju absolut inte betyda att man är bäst, "kemin" och förståelsen mellan varandra är nog mer viktig, så man "pratar" samma språk och ser samma mål.
Något jag fick lära mig idag, som jag inte hade en aning om är att man inte kan träna insida lår (iaf inte med nåt vidare resultat) om benen inte är "raka". De maskiner som jag innan kört just för insida lår sitter man ner i, med benen i 90 grader och pressar från "v-format" och inåt. Har aldrig riktigt märkt någon förbättring just där, och nu förstår jag ju varför :) Idag fick jag 2 st utfallsövningar som tydligen ska ta bra, så vi får se imorgon/övermorgon om jag känner någon träningsvärk :)

Combat fick sig en promenad + lydnadsträning i 1 timma efter att jag kom hem från träningen. Lydnaden känns bra så jag vill inte nöta på den allt för mycket. Det som kan gå fel på tävlingen på Tjörn lördag känns som det är sådant som vi själva inte kan påverka så mycket, t ex strul med andra hundar på platsliggningen och hur domaren gör tandvisningen. Fick PMet idag och det är 8 anmälda i Lk1, med samling 12:00. ...att tävla lydnad är verkligen lyx jämfört med agility! Nästa vecka är vi anmälda till ETT agilitylopp i LINKÖPING, dvs totalt ca 5,5 timmas bilkörning för ca 30-40 sekunder inne på banan... Men jag får se om jag åker, fick reda på idag att min samåkningskompis missat anmälan och troligen inte får efteranmäla :( Känns liiite väl hysteriskt att åka den biten själv för 1 lopp. We´ll see.

Näpp, sängen nu. Imorgon ska bilen in på tvätt och städ 8:00 och klockan är nu 01:30 :) Sushilunch är även inbokad med min enda kvinnliga kollega som nu är tillbaka från sin mammaledighet :)  Najs! Vi 2 kommer pakta ihop oss mot resten av gubbligan, så de får passa sig framöver ;p

Kvällen är planerad att först promenera hunden och köra igenom LK1 inför tävlingen en sista gång, och sedan göra någonting med Samuel som innehåller, citat Samuel; "Nåt som inbegriper begränsat med alkohol (läs champagne) men obegränsat med kul!" Så får väl se vad vi hittar på helt enkelt, kanske kan hända att vi hakar på Johannes med kompis på AW, eller nåt annat med några andra, eller nåt annat på tu man hand :P Samuel ska med tåget 06:30 lördag morgon, och jag ju tävla så det ska iaf bli hyfsat städat och lugnt har vi lovat oss... 
Intern gliring; Hoppas du är nöjd med att bli omnämnd 3 ggr i ett och samma textstycke ;)


Nighty!


**Like it, love it** /Sarah

3 kommentarer:

Linda å Inez sa...

Attans att kompisen missat anmälan... Hoppas du dyker upp, det skulle vara kul att ses!
Min "PT" är oxå sjukgymnast och har sitt behandlingsrum precis i anslutning till gymmet :) Perfekt, då kan man både fråga och boka behandling lätt!

Anonym sa...

Lär mig om insidalår nu nu nu! Du kan ju alltid fota övningarna?? (A) :)

Samuel sa...

gilla!