fredag 16 mars 2012

16/3 - Lydnadskursstart

Hade kursstart igår på GMBK tillsammans med A, kul att hålla kurs för vuxna igen, var flera år sedan sist =) Känns som en härlig, positiv grupp blandad med rottweiler, aussie, 4 st schäfrar, kelpie, dobberman, blandras & ev en berner sennen - medelåldern ligger på ca året och alla hundarna är himla trevliga. Ska bli kul att följa dem och se utvecklingen! =)En fråga dock till er som har schäfer, eller har erfarenhet av schäfer - är det vanligt att de har en väldigt "nonchalant" liggtsil? Alla 4 på kursen, mer eller mindre, hade problem med att de lägger sig helt haj-balaj med dålig kroppskontroll :p Ser ju himla skönt ut, men inte så önskvärt i lydnaden :p Gav tips om att träna "ligg" i "korridor" (med någonting på bägge sidorna om dem så de inte kan ligga annat än rakt), att själva sitta framför sin sittande hund och dra godis/leksak ner i backen och att frångå snabbheten i läggandet just nu och bara fokusera på själva kroppskontrollen i ligget. Tycker ni det låter som vettiga förslag? Andra tips? =)

Combat fick agera visningshund - först köra igenom hela 1an "tävlingsmässigt" (tokövertaggad, men han kom iaf ihåg allt ;p) och sedan visa de olika momenten de skulle träna, emellan visningsomgångarna låg han vid sidan av planen och tittade på när de andra tränade, så fick både in aktiverings- och passivitetsträning i ett - pörfekt :p Han var duktig faktiskt och låg i stort sett tyst hela tiden, inget skäll men lite pip ibland.
Väl hemma vid 22:30 slocknade han på 2 röda och lyfte inte på huvudet för någonting - totally passed out kan man säga =)

**CREA DIEM** //Sarah

1 kommentar:

Åsa o toktassarna sa...

träna ligg på smala ställen fast typ smala murar, plankor och liknande, inte med stöd på sidorna alltså.

Det har ju med musklerna att göra, ju mer välmusklade de är desto tajtare kan de hålla kroppen när de ligger. Alla får skaffa sagostenar för att träna coremuskulaturen på!